Deadline day τέλος! Όσοι υποψήφιοι αγοραστές έκαναν τις προτάσεις τους για την Τσέλσι, τις έκαναν. Η διοίκηση των «μπλε», μαζί την κυβέρνηση και την Raine Group που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις είχαν δώσει το περιθώριο στους υποψήφιους, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Έτσι, πλέον η πώληση του συλλόγου μπαίνει σε πιο ώριμο στάδιο, καθώς από εδώ και στο εξής οι πλευρές που διαχειρίζονται την υπόθεση θα μιλάνε με νούμερα και επίσημες προτάσεις. Η πώληση της Τσέλσι βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, με την ομάδα να ευελπιστεί να τελειώσει όσο πιο σύντομα γίνεται το θέμα, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στο κλαμπ…

Ήδη έχει γίνει γνωστό πως «έσκασαν» περίπου 30 διαφορετικές προτάσεις! Από τις 30 ωστόσο η Raine Group την οποία έχει επιλέξει ο ίδιος ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς για να «τρέξει» τις διαπραγματεύσεις, θα κρατηθούν το πολύ οι πέντε.

Από τη μία το δίδυμο Βις και Μπόελι, το οποίο μάλιστα σύμφωνα με τους Άγγλους έχει το πάνω χέρι αυτή τη στιγμή, από την άλλη ο μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος  με έδρα την Σαουδική Αραβία, του Μοχάμεντ Αλκερέιχι, ενώ στο «κόλπο» φέρεται να βρίσκονται και οι Ρίκετς τους οποίους οι οπαδοί δεν θέλουν ούτε να τους… βλέπουν.

Παράλληλα, και ο Κάντι ανακοίνωσε πως προχώρησε σε επίσημη πρόταση, αργά το βράδυ της Παρασκευής, με τους Άγγλους να αναφέρουν πως η πρόταση του ξεπερνά τα 2 δισ. όπως και όλων των υπολοίπων.

Κανένας δεν γνωρίζει ακόμα που θα καταλήξει η ιστορία, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως η πώληση της Τσέλσι θα κάνει μεγάλο «μπαμ». Διότι η τιμή πώλησης της θα γράψει ιστορία. Όχι μονάχα στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά γενικότερα σε όλο τον αθλητισμό.

Η Τσέλσι θα πάρει τον… τίτλο της ακριβότερης ομάδας σε όλα τα αθλήματα, καθώς θα ξεπεράσει το ποσό της πώλησης των Καρολίνα Πάνθερς οι οποίοι άλλαξαν χέρια το 2018 για 1,7 δισ. λίρες. Καμία άλλη ομάδα στην ιστορία, σε όλα τα αθλήματα δεν έχει «ακουμπήσει» τον αριθμό 2 μπροστά, με την Τσέλσι να ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη.

Η μοναδική ποδοσφαιρική ομάδα στην 10αδα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία είχε πωληθεί το 2005 στους Γκλέιζερς για 790 εκατομμύρια. Το συγκεκριμένο ποσό ωστόσο αντιστοιχεί στη σημερινή αγορά με 1.15 δισ. λίρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport