Το όριο των 42.000 δολαρίων «έσπασε» σήμερα το Bitcoin, μετά την είδηση πως το μέγα hedge fund Bridgewater Associates αποφάσισε να επενδύσει στην αγορά κρυπτονομισμάτων και κυρίως στο κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα.

Το hedge fund του Ρέι Ντάλιο είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 150 δισ. δολαρίων. Επομένως η απόφαση του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στα crypto προσθέτοντας τις επενδύσεις στο Bitcoin στο χαρτοφυλάκιο του ήταν λογικό και αναμενόμενο να προκαλέσει αίσθηση στις αγορές και να πυροδοτήσει ένα άλμα του ψηφιακού νομίσματος έως και στα 42.9985 δολάρια, ήτοι αύξηση άνω του 4,7%.

Η απόφαση του Bridgewater ακολουθεί την αντίστοιχη απόφαση που είχε λάβει πριν λίγους μήνες το λονδρέζικο hedge fund Marshall Wace να αρχίσει επίσης επενδύσεις σε crypto.

Σημειωτέον πως σε προσωπικό επίπεδο ο ίδιος ο Ντάλιο ήταν προ πολλού λάτρης και παίκτης των crypto, έχοντας μιλήσει ανοιχτά για την επανάσταση του blockchain. Όμως, είναι διαφορετικό για έναν μέγα παίχτη όπως το Bridgewater να λαμβάνει μια τέτοια απόφαση, γεγονός που αναμένεται να ανοίξει το δρόμο και για άλλους επενδυτικούς ομίλους.

Πέρα από το Bitcoin ανοδικά κινούνται και έτερα ψηφιακά νομίσματα του κλάδου, με το Ethereum ενδεικτικά να ενισχύεται κατά 3,8% στα 3.006 δολάρια. Ειδικά το Ethereum την τελευταία εβδομάδα έχει καταγράψει την καλύτερη επίδοση του από την έναρξη της χρονιάς, μετά και την απόφαση του περιοδικού Time να αφιερώσει το πρωτοσέλιδο του στον συνιδρυτή του ψηφιακού νομίσματος Βίταλικ Μπούτερν, με τα συνολικά εβδομαδιαία κέρδη του να φτάνουν το 16,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News