Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για μια σειρά από πληρωμές που «έχουν λαμβάνειν» οι συνταξιούχοι. Η αρχή γίνεται στις 28 Μαρτίου έως τις 30 Μαρτίου, οπότε και θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου, για να ακολουθήσει η καταβολή του έκτακτου επιδόματος Πάσχα, ύψους 200 ευρώ, σε 676.735 χαμηλοσυνταξιούχους από 18 μέχρι και τις 21 Απριλίου.

Οσον αφορά τα κριτήρια για τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος ή αλλιώς «επιταγή ακρίβειας» – όπως τη χαρακτήρισε η κυβέρνηση – είναι ίδια με αυτά που εφαρμόστηκαν για το επίδομα των 250 ευρώ που πληρώθηκε τον Δεκέμβριο. Τουτέστιν, σύνταξη ως 600 ευρώ με ατομικό ετήσιο εισόδημα όχι πάνω από 7.200 ευρώ, ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ και συνολική φορολογητέα αξία ακίνητης περιουσίας ως 200.000 ευρώ.

Το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται ανά δικαιούχο που πληροί τα κριτήρια στο ποσό των 250 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος του φορολογουμένου, σύμφωνα με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε όσους τον Μάρτιο έλαβαν: α) οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, β) προσυνταξιοδοτική παροχή, γ) αναπηρικά επιδόματα που καταβάλλονται από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ). Στο μεταξύ από τις 28  Μαρτίου θα ξεκινήσει η ταυτόχρονη καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων του Απριλίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:

– Στις 28 Μαρτίου 2022, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τα τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΓΑ, τ. ΕΤΑΑ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

– Στις 29 Μαρτίου 2022, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.

– Στις 30 Μαρτίου 2022, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax