Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ με ίδια κεφάλαια έχει προγραμματίσει για εφέτος η αλυσίδα ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών Πλαίσιο με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών logistics, τη βελτίωση της εμπειρίας του καταναλωτή στο last mile και την ισχυροποίηση της παρουσίας της στον τομέα των χρηματοδοτήσεων αγορών.

«Η εταιρεία διαθέτει ισχυρή ρευστότητα ώστε να υλοποιήσει τους στόχους της» ανέφερε ο κ. Γιώργος Γεράρδος, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για την βράβευση του ως Επιχειρηματία της Χρονιάς από την EY.

Θέτοντας την εμπειρία των καταναλωτών ως πρώτη προτεραιότητα της εταιρείας, επεσήμανε ότι οι πελάτες της αλυσίδας θα έχουν πλέον την δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την διαδρομή της παραγγελίας τους, να βαθμολογούν την εξυπηρέτηση κ.λπ.

«Η λογική μας σαν σύγχρονοι retailers είναι ότι δεν μπορούμε να είμαστε απλά box movers. Γι’ αυτό και πρέπει να στηρίξουμε την εξυπηρέτηση μας με after sales servises και να είμαστε δίπλα στον πελάτη συνέχεια», τόνισε ο κ. Γεράρδος.

Τα σχέδια για το last mile

Στην ίδια κατεύθυνση σχεδιάζεται η βελτίωση της εμπειρίας του καταναλωτή στο last mile, μειώνοντας τους χρόνους παράδοσης. Προκειμένου να το πετύχει αυτό αναμένεται η ενίσχυση του στόλου των οχημάτων μεταφορών επενδύοντας σε επιπλέον βανάκια χωρίς να αποκλείεται και η επέκταση σε δίκυκλα.

Να σημειωθεί ότι τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, μέσα σε δύο μήνες, 230.000 ιδιώτες και επιχειρήσεις εξυπηρετήθηκαν από την Πλαίσιο με μέσο χρόνο παράδοσης 2-3 ημέρες.

Η εταιρεία έχει ισχυρό ενδιαφέρον για το ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς πλέον αποτελεί το 15% του τζίρου της, σχεδιάζοντας το αύριο με συνεχές diversification, μέσω ενός συνεχώς εξελισσόμενου πολυκαναλικού οργανισμού.

Χαμηλότερα επιτόκια στις χρηματοδοτήσεις

Ταυτόχρονα ο κ. Γεράρδος θέτει ως βασική προτεραιότητα την ενδυνάμωση του τομέα των υπηρεσιών και συγκεκριμένα της χρηματοδότησης των αγορών, με στόχο το Πλαίσιο να παρέχει τα πλέον ανταγωνιστικά πακέτα και επιτόκια στην αγορά.

«Είναι ένας τομέας όπου ο ανταγωνισμός έχει σημαντική παράδοση όμως θεωρούμε ότι λόγω ρευστότητας που διαθέτουμε και της ευελιξίας που μας χαρακτηρίζει, μπορούμε είναι να είμαστε οι καλύτεροι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεράρδος.

Αυτή τη στιγμή το επιτόκιο χρηματοδότησης ανέρχεται μηνιαίως σε 12,9%, δύο ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με τον leader της αγοράς.

Η κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι πωλήσεις

Αν και οι καταναλωτές είναι μουδιασμένοι λόγω της ακρίβειας σε βασικά αγαθά και του πολέμου στην Ουκρανία, οι πωλήσεις συνεχίζουν να είναι θετικές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πλαίσιο.

Όσον αφορά τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η αγορά λόγω της κρίσης των εφοδιαστικών αλυσίδων, σημείωσε ότι η Πλαίσιο λόγω της ισχυρής ρευστότητας που διαθέτει δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς έχει ικανό στοκ.

Turbo x 1 στα 4 προϊόντα που πουλάει το Πλαίσιο

Δίνοντας κάποια στοιχεία για την πορεία των πωλήσεων ο κ. Γεράρδος, σημείωσε ότι το μερίδιο των λευκών συσκευών, που είναι η πιο πρόσφατη μεγάλη προϊοντική επέκταση της αλυσίδας, ανέρχεται στο 10% των πωλήσεων της Πλαίσιο, ενώ ο τομέας των private label (Turbo x), έχει σταθεροποιηθεί στο 25% του κύκλου εργασιών που πραγματοποιεί η επιχείρηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις