Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα την προσωρινή κατάσχεση στο νησί της Σαρδηνίας μιας θωρακισμένης Mercedes Maybach S650, η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Αλισέρ Ουσμάνοφ.

Όπως γράφει η εφημερίδα, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι σε θέση να «αντέξει» σε βομβιστικές επιθέσεις και κόστισε 650.000 ευρώ. Φέρεται, επίσης, να χρησιμοποιήθηκε και από τον ίδιο τον Βλαντίμιρ Πούτιν για επισκέψεις που πραγματοποίησε στο παρελθόν υπό απόλυτη εχεμύθεια στη Σαρδηνία. Η απόφαση κατάσχεσης έχει διάρκεια έξι μηνών, με δυνατότητα ανανέωσης.

Κατάσχεση γιοτ στη Βρετανία

Βορειότερα, στη Βρετανία η κυβέρνηση διέταξε την κατάσχεση ενός πολυτελούς γιοτ που ανήκει σε Ρώσο ολιγάρχη.

Όπως μεταδίδει το BBC, πρόκειται για την πρώτη κατάσχεση περιουσιακού στοιχείου Ρώσου υπηκόου από την αρχή των οικονομικών κυρώσεων που έχει λάβει η Βρετανία κατά βαθύπλουτων επιχειρηματιών που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η αξία του σκάφους εκτιμάται σε 38 εκατ. στερλίνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση