Οι περιορισμοί στην κινητικότητα που προκλήθηκαν από την πανδημία της COVID-19 ανάγκασαν πολλές επιχειρήσεις είτε να στραφούν προς τις ψηφιακές τεχνολογίες είτε να αυξήσουν τη χρήση τους προκειμένου να διατηρήσουν σε λειτουργία τις δραστηριότητές τους. Αυτό υπογράμμισε τις δυνατότητες που έχουν οι ψηφιακές τεχνολογίες για τη βελτίωση της οικονομικής ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2020, το 33% των επιχειρήσεων της ΕΕ αύξησε το ποσοστό των εργαζομένων με πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας. Επίσης σε ίδιο ποσοστό οι επιχειρήσεις αύξησαν το ποσοστό του προσωπικού τους με απομακρυσμένη πρόσβαση σε άλλα συστήματα ΤΠΕ.

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ με διαθέσιμα δεδομένα (εθελοντική συλλογή στην οποία συμμετείχαν 19 κράτη μέλη), η Μάλτα κατέγραψε τα υψηλότερα ποσοστά επιχειρήσεων που αύξησαν το ποσοστό του προσωπικού που είχε εξ αποστάσεως πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της επιχείρησης (55%) ή στα άλλα συστήματα ΤΠΕ από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (58%), ακολουθούμενη από την Ολλανδία (42% και για τις δύο περιπτώσεις), τη Γερμανία (42% και 39%, αντίστοιχα) και το Βέλγιο (40% και 43% αντίστοιχα). Αντίθετα, το χαμηλότερο ποσοστό των επιχειρήσεων που αύξησαν την απομακρυσμένη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο (12%) ή σε άλλα συστήματα ΤΠΕ (12%) καταγράφηκε στη Λιθουανία.

Όσον αφορά τις εξ αποστάσεως συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο διαδίκτυο, οι μισές επιχειρήσεις της ΕΕ ανέφεραν ότι αύξησαν τον αριθμό τους το 2020.

Το ποσοστό των επιχειρήσεων που αύξησαν τον αριθμό των διαδικτυακών συναντήσεων ήταν υψηλότερο στη Φινλανδία (79%), τη Μάλτα (76%) και τη Σουηδία (71%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (23%), την Πολωνία (29%). και τη Λετονία (33%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή