Για τις προϋποθέσεις ανάδειξης των νεοφυών επιχειρήσεων στη χώρα μας μίλησαν ο Χρυσός Καβουνίδης, επικεφαλής της Boston Consulting στην Ελλάδα και η Ρούλα Μπαχταλιά, Διευθύντρια του egg – enter•grow•go της Eurobank, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο OT Forum.

Ο κ. Καβουνίδης υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο οικοσύστημα, στο οποίο οι μεγάλες επιχειρήσεις θα αγκαλιάσουν τις startups, προς όφελος των ίδιων, αλλά και της ελληνικής οικονομίας.

Όπως είπε, η σύνδεση αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς τα μεγάλα σχήματα διαθέτουν το πελατολόγιο και τα κεφάλαια που είναι απαραίτητα για το λανσάρισμα και την προσφορά ανταγωνιστικών και καινοτόμων υπηρεσιών.

Από την πλευρά της η κυρία Μπαχταλιά αναφέρθηκε στο μικρό αριθμό νεοφυών επιχειρήσεων σήμερα στην Ελλάδα, οι οποίες όπως είπε δεν ξεπερνούν τις 2.500. Σύμφωνα με την ίδια, η πλειονότητά τους απασχολεί μικρό αριθμό εργαζομένων, έχει χαμηλό κύκλο εργασιών, δεν συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, ενώ υποχρηματοδοτείται.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως πρωτοβουλίες όπως το egg – enter•grow•go της Eurobank, που τις βοηθούν να ενηλικιωθούν και να σταθούν στα πόδια τους, είναι πολύ σημαντικές.

Μέχρι στιγμής από το hub της τράπεζας έχουν περάσει περισσότερες από 1.000 νέους επιχειρηματίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν διασφαλισμένη την επιτυχία. Κι αυτό διότι κατά την κυρία Μπαχταλιά, όταν βγουν στον πραγματικό κόσμο, τα πράγματα γίνονται δύσκολα και πολλοί είναι αυτοί που εγκαταλείπουν σύντομα την προσπάθειά τους.

Σύμφωνα με την ίδια, οι προϋποθέσεις για την επιτυχία μίας νεοφυούς επιχείρησης, πέραν τις ιδέας, είναι το ταλέντο και η ομάδα για την υποστήριξη του πλάνου της, αλλά και η επαρκής χρηματοδότησή της, ώστε να μπορέσει να σταθεί η εκάστοτε καινοτομία στην αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News