
Για τις προϋποθέσεις ανάδειξης των νεοφυών επιχειρήσεων στη χώρα μας μίλησαν ο Χρυσός Καβουνίδης, επικεφαλής της Boston Consulting στην Ελλάδα και η Ρούλα Μπαχταλιά, Διευθύντρια του egg – enter•grow•go της Eurobank, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο OT Forum.
Ο κ. Καβουνίδης υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο οικοσύστημα, στο οποίο οι μεγάλες επιχειρήσεις θα αγκαλιάσουν τις startups, προς όφελος των ίδιων, αλλά και της ελληνικής οικονομίας.
Όπως είπε, η σύνδεση αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς τα μεγάλα σχήματα διαθέτουν το πελατολόγιο και τα κεφάλαια που είναι απαραίτητα για το λανσάρισμα και την προσφορά ανταγωνιστικών και καινοτόμων υπηρεσιών.
Από την πλευρά της η κυρία Μπαχταλιά αναφέρθηκε στο μικρό αριθμό νεοφυών επιχειρήσεων σήμερα στην Ελλάδα, οι οποίες όπως είπε δεν ξεπερνούν τις 2.500. Σύμφωνα με την ίδια, η πλειονότητά τους απασχολεί μικρό αριθμό εργαζομένων, έχει χαμηλό κύκλο εργασιών, δεν συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, ενώ υποχρηματοδοτείται.
Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως πρωτοβουλίες όπως το egg – enter•grow•go της Eurobank, που τις βοηθούν να ενηλικιωθούν και να σταθούν στα πόδια τους, είναι πολύ σημαντικές.
Μέχρι στιγμής από το hub της τράπεζας έχουν περάσει περισσότερες από 1.000 νέους επιχειρηματίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν διασφαλισμένη την επιτυχία. Κι αυτό διότι κατά την κυρία Μπαχταλιά, όταν βγουν στον πραγματικό κόσμο, τα πράγματα γίνονται δύσκολα και πολλοί είναι αυτοί που εγκαταλείπουν σύντομα την προσπάθειά τους.
Σύμφωνα με την ίδια, οι προϋποθέσεις για την επιτυχία μίας νεοφυούς επιχείρησης, πέραν τις ιδέας, είναι το ταλέντο και η ομάδα για την υποστήριξη του πλάνου της, αλλά και η επαρκής χρηματοδότησή της, ώστε να μπορέσει να σταθεί η εκάστοτε καινοτομία στην αγορά.


Latest News

Με γνώση από το μέλλον και λύσεις για να είναι φωτεινό – Ολοκληρώθηκε το OT Forum Meta-Living
Το μέλλον που είναι ήδη εδώ φώτισε το δεύτερο ΟΤ Forum Meta – Living και η τεράστια επιτυχία του με μεγάλη συμμετοχή του κοινού αποδεικνύει την ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο, ώστε οι πολίτες να γίνουν κοινωνοί των αλλαγών, των προκλήσεων και της γνώσης, προκειμένου η επόμενη μέρα να σχεδιαστεί σωστά και να είναι καλύτερη.

Η ανακύκλωση στο OT FORUM - Πολλαπλά οφέλη από τη σωστή διαχείριση απορριμμάτων
Για τον τρόπο που συνδέονται οι νέες τεχνολογίες με τη διαχείριση απορριμμάτων μίλησαν οι Βασίλειος Καρατσώλης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της VKC, και Θανάσης Κατρής, διευθύνων σύμβουλος της WATT A.E.

Σταμάτης Μαλέλης στο OT Forum: Κοσμογονικές οι αλλαγές στην τηλεόραση - Η τεχνολογία να υπηρετεί τον άνθρωπο
Ο Σταμάτης Μαλέλης μίλησε για τις «κοσμογονικές αλλαγές» που έχουν υπάρξει στην τηλεόραση τα τελευταία δέκα χρόνια

Έξυπνες πόλεις, 3D printing και δεοντολογία της τεχνολογίας στο OT FORUM: Οι τελευταίες τάσεις
Οι δυνατότητες, οι προοπτικές αλλά και ο προβληματισμός για τις ηθικές παραμέτρους των τεχνολογικών εξελίξεων

Ροδιανός Αντωνακόπουλος στο OT FORUM: Πώς θα είναι ο αυτοκινητόδρομος του μέλλοντος
Οι βασικές οδικές αρτηρίες συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη και προσφέρουν δυνατότητες για βιώσιμες πρακτικές, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Νέα Οδός» & «Κεντρική Οδός»

Ο Κυριάκος Κοφινάς στο ΟΤ FORUM - Στοχεύουμε στην πράσινη ηλεκτροκίνηση
Ο γενικός διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ μίλησε για τη στρατηγική της ΔΕΗ Blue και τη στόχευση στη χρήση πράσινης ενέργειας

Παπαθανάσης - Κατρίνης στο OT FORUM: Πεδίο διαλόγου η ψηφιακή εποχή
Κυβέρνηση και κόμματα έχουν το δικό τους όραμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις προοπτικές της χώρας.

Ο Ορέστης Ομράν στο OT FORUM - «Πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν» για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης
Για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την ηλεκτροκίνηση μίλησε μεταξύ άλλων ο κ. Ομράν

Yuval Rooz στο ΟΤ FORUM: Η τεχνολογία βελτιώνει τη ζωή μας, δεν την υποκαθιστά
Ο Yuval Rooz, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Digital Asset, αναλύει θέματα που άπτονται του metaverse ειδικά σε επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων, συσκευών wearable αλλά και κοινωνικών σχέσεων

Yu Yuan στο OT FORUM: Τι είναι το metaverse και ποιος θα διαμορφώσει τους κανόνες;
Η νέα εποχή που ανατέλλει στο Διαδίκτυο θα αλλάξει τις κοινωνικές επαφές και την οικονομία