Ο γαλλικός ποδοσφαιρικός σύλλογος της Μονακό ανακοίνωσε την Τρίτη τη συνεργασία του με την Capital Block για την ανάπτυξη NFTs, προσθέτοντας μια ακόμα ομάδα στη λίστα εκείνων που στρέφονται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων και των ψηφιακών νομισμάτων.

«Αυτή είναι η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλλίας που θα συνεργαστεί με μια συμβουλευτική εταιρεία NFT, η οποία θα επιτρέψει στον σύλλογο των Μονεγάσκων να αποκτήσει μια εσωτερική γνώση της αγοράς NFT και έτσι να δημιουργήσει μια επιτυχημένη και βιώσιμη προσφορά», δήλωσε ο CEO της Capital Block, Tim Mangnall.

Ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός κορυφαίων ποδοσφαιρικών συλλόγων σε όλο τον κόσμο έχει λανσάρει ψηφιακά νομίσματα, καθώς το άθλημα αντιμετωπίζει πτώση των εσόδων λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

Για παράδειγμα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένα μήνα μετά την υπογραφή του Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν, οι Παριζιάνοι υπέγραψαν μια σημαντική συμφωνία χορηγίας με το crypto.com, μια πλατφόρμα που επιτρέπει την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων και που ήδη λειτουργεί με συλλόγους της Serie A και της Formula 1.

Τα NFT είναι μοναδικά μη ανταλλάξιμα ψηφιακά tokens που κάνουν χρήση της blockchain ως αποθηκευτικό χώρο. Οποιοδήποτε ψηφιακό στοιχείο, όπως φωτογραφίες, memes, αρχεία ήχου, χαρακτήρες παιχνιδιών (κ.λπ.), μπορεί να μετατραπεί σε NFT και αναγνωρίζεται με ένα ψηφιακό πιστοποιητικό αυθεντικότητας που καθιστά το εν λόγω NFT μοναδικό, ανεξάρτητα από το πόσες φορές θα αναπαραχθεί το είδος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι