Οι ΗΠΑ θα ζητήσουν από τα μέλη του ΟΗΕ στην αυριανή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να αποβληθεί η Ρωσία από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σύμφωνα με την πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Η πλειοψηφία των δύο τρίτων από τη συνέλευση των 193 μελών στη Νέα Υόρκη μπορεί να αναστείλει ένα κράτος από το συμβούλιο, επειδή διαπράττει επίμονα σοβαρές και συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του, αναφέρει το Reuters.

Μιλώντας στο Βουκουρέστι τη Δευτέρα, η Thomas-Greenfield δήλωσε:

Η συμμετοχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι μια φάρσα. Και είναι λάθος, γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα η γενική συνέλευση του ΟΗΕ να ψηφίσει για την απομάκρυνσή της.

Η ίδια συνέχισε:

Το μήνυμά μου προς αυτές τις 140 χώρες που με θάρρος συμπαρατάχθηκαν είναι: Οι εικόνες από το Μπούκα και η καταστροφή σε όλη την Ουκρανία απαιτούν από εμάς τώρα να συνδυάσουμε τα λόγια μας με πράξεις.

Από την Bianna Golodryga του CNN:

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας