Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να εμφανίζει αντοχές κόντρα στις πιέσεις που δέχτηκαν οι περισσότεροι τίτλοι στα σενάρια των νέων κυρώσεων και των οικονομικών προεκτάσεων των πιθανών νέων μέτρων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,19% στις 463,07 μονάδες, με τον κλάδο κοινής ωφελείας να σημειώνει κέρδη 2%, ενώ απώλειες 1,8% σημείωσε ο κλάδος των κατασκευών. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε κατά 0,72% στις 7.613 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 0,65% στις 14.424 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,28% στις 6.645 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Vestas Wind Systems σημείωσε άλμα 8,6% καθώς η Credit Suisse αναβάθμισε τη σύσταση σε “outperform” από “underperform” προηγουμένως, ενώ στον αντίποδα, η Osram έχασε 8,4%, με τη νέα στρατηγική της διοίκησης να μην ικανοποιεί την αγορά.

Οι αγορές συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις προοπτικές για την πολιτική των κεντρικών τραπεζών σε όλο τον κόσμο ενόψει του αυξανόμενου πληθωρισμού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη εξετάζουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά από καταγγελίες για δολοφονίες αμάχων στην Ουκρανία, με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy να προειδοποιεί ότι είναι πιθανό να ανακαλυφθούν περισσότεροι θάνατοι στις πόλεις που ανακατέλαβαν από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων σαφώς προκαλεί σκεπτικισμό στις αγορές, καθώς εκτός από την οικονομική “ζημία” που προκαλείται στις ρωσικές δραστηριότητες, το κόστος δεν είναι αμελητέο ούτε και για τη Δύση, η οποία θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τις διμερείς εμπορικές της σχέσεις.

Στα μάκρο της ημέρας, ο ΡΜΙ της Ευρωζώνης υποχώρησε στις 54,9% μονάδες τον Μάρτιο, από 55,5 μονάδες τον Φεβρουάριο, αλλά ήταν καλύτερος από αυτόν που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης