Το φάσμα των νέων κυρώσεων της Δύσης προς τη Ρωσία έχει επιδεινώσει εκ νέου το κλίμα στις διεθνείς αγορές, με το ελληνικό χρηματιστήριο να μην μένει εκτός από τις ανησυχίες που τροφοδοτούνται από την σοβούσα ενεργειακή κρίση.

Έτσι, ο γενικός δείκτης, από το «φλερτ» με τις 900 μονάδες νωρίτερα, βρίσκεται αυτήν την ώρα στα επίπεδα των 891 μονάδων με μικρές απώλειες και τον τζίρο λίγο πάνω από τα 31 εκατ. ευρώ.

Αν και η ΕΕ παραμένει διχασμένη για το ποιους τομείς θα συμπεριλάβει στις κυρώσεις της προς τη Ρωσία, οι κλάδοι περιλαμβάνουν μια σειρά προϊόντων που ενδεχομένως να τροφοδοτήσουν εκ νέου τις πληθωριστικές πιέσεις στην Ευρωζώνη. Και αυτό δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την ελληνική οικονομία, η οποία αντιμετωπίζει μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες εκ νέου υψηλό πληθωρισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο ο γενικός δείκτης δεν θα πρέπει να χάσει και πάλι τα επίπεδα των 891 μονάδων, ώστε να μην δώσει το μήνυμα της πλήρους αδυναμίας να συντηρήσει το βραχυπρόθεσμο θετικό σήμα. Άλλωστε η σημερινή αποτυχία προς τις 900 μονάδες δεν επιβεβαίωσε την ανάκτηση του μεσοπρόθεσμου ανοδικού σχηματισμού, αλλά και την ψυχολογική σημασία για τους εμπλεκομένους.

Σε επίπεδο τίτων τώρα, η Aegean χάνει σχεδόν 3%, με τις Σαράντης, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, ΟΛΠ, Μυτιληναίος και Jumbo να ακολουθούν με σημαντικές απώλειες. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Eurobank και Πειραιώς, ενώ συντηρούν το θετικό τους πρόσημο οι Quest, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετράλαια και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών