Υποχωρούν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, μετά την απελευθέρωση αποθεμάτων από τις ΗΠΑ και την είδηση ότι μεγάλες οικονομίες επίσης θα ακολυθήσουν το παραδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών για να εφησυχάσουν τις ανησυχίες για την προσφορά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησαν κατά 1,84% στα 104,68 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI υποχώρησαν κατά 2,2% στα 99,73 δολάρια το βαρέλι.

Τα κράτη μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) θα απελευθερώσουν 120 εκατομμύρια βαρέλια από τα στρατηγικά αποθέματα τους, τα μισά θα προέλθουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα και επικαλείται το Reuters. Αυτή η δέσμευση των ΗΠΑ, πως θα απελευθερώσει δηλαδή 60 εκατομμυρία βαρέλια, αποτελεί μέρος του σχεδιασμού της Ουάσιγκτον για καθημερινή απελευθέρωση 1 εκατ. βαρελιών για το επόμενο εξάμηνο.  

Η αγορά πετρελαίου χαρακτηρίζεται από αστάθεια τις τελευταίες εβδομάδες. Η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε λόγω των ανησυχιών για την παγκόσμια προσφορά, μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία. Στη συνέχεια η τιμή υποχώρησε, μετά την απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων και την αναζωπύρωση της πανδημίας στην Κίνα, που οδήγησε σε lockdown σε αρκετές πόλεις ανάμεσα τους και η Σαγκάη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές