Πτωτικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, ακολουθώντας την επιφυλακτικότητα που κυριαρχεί παγκοσμίως λόγω των δύο μεγάλων μετώπων που παραμένουν ανοιχτά, ήτοι το Ρώσο-ουκρανικό και η πολιτική σύσφιξη της Federal Reserve.

Ο γενικός δείκτης σήμερα κινείται με απώλειες 0,76% στις 885,91 μονάδες, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δεν μπορεί να φύγει από τη ζώνη των 885 – 895 μονάδων στην οποία παλινδρομεί τις τελευταίες ημέρες, αναμένοντας ένα σήμα που μπορεί να διακόψει την πλάγια κίνηση. Ένα σήμα που μπορεί να ενεργοποιήσει τα χαρτοφυλάκια να αναλάβουν μεγαλύτερες πρωτοβουλίες, ακόμη και σε ένα διεθνές περιβάλλον που κρίνεται ως… ναρκοθετημένο.

Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα άλλωστε και το στενό εύρος διακύμανσης δείχνει και την επιφυλακτικότητα αρκετών χαρτοφυλακίων να αναλάβουν ρίσκο. Τόσο η αβεβαιότητα για τις προεκτάσεις των κυρώσεων της Δύσης προς τη Ρωσία, όσο και η παγκόσμια μετατόπιση των κεφαλαίων λόγω της αλλαγής της πολιτικής της Fed, είναι δύο παράγοντες που τουλάχιστον οι ξένοι της Λ. Αθηνών παραμένουν επιφυλακτικοί.

Σε επίπεδο τίτλων, η Εθνική χάνει 2,05%, με τις ΑΔΜΗΕ, EUrobank, Titan, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Σαράντη, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή και Πειραιώς να ακολουθούν καθώς δέχονται σημαντικές πιέσεις. Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Λάμδα και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών