Η συνεδρίαση της Τρίτης έκλεισε χωρίς να ανοίξει ..μύτη, καθώς η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα των 55 εκατ. ευρώ και το στενό εύρος διακύμανσης των 11 μονάδων δεν οδηγεί σε συναγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τη συνέχεια.

Έτσι, ο ΓΔ παρέμεινε κάτω από τις 900 μονάδες, ένα τεχνικής και ψυχολογικής σημασίας εμπόδιο στον δρόμο για την ευκταία επιστροφή του Δείκτη σε ανοδικό μονοπάτι, με πρώτο στόχο τις 920 μονάδες.

Ωστόσο, το μόνο που μπορεί να παρατηρηθεί είναι η συνέπεια των περισσοτέρων δεικτοβαρών και μη μετοχών να συντηρηθούν σε θετικό έδαφος μετά από την ψυχρολουσία εν μέσω γεωστρατηγικής κρίσης, παράλληλα με την επιμονή των αγοραστών να υποστηρίζουν τις μεσοπρόθεσμες επιλογές τους απορροφώντας την όποια προσφορά τίτλων.

Ο ΓΔ έκλεισε στο αμετάβλητο, παρά τις πρωινές προσπάθειες των αισιόδοξων, με μικτά πρόσημα σε όλους τους επιμέρους κλάδους.

Και φυσικά, δεν πρέπει να αμελείται η τοποθέτηση της κατάστασης στη μεγάλη εικόνα των διεθνών χρηματιστηρίων, όπου φαίνεται ότι αναμένονται οι αναθεωρημένες ανακοινώσεις της Fed ως προς την επιτοκιακή στόχευση, υπό το πρίσμα των εκείθεν πληθωριστικών πιέσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News