Να σταματήσουν τον έντονο πτωτικό κύκλο επιχειρούν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς προσπαθούν να υψώσουν αναχώματα στην αβεβαιότητα των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης, αλλά και τις προεκτάσεις της νομισματικής σύσφιξης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με άνοδο 0,2%, με τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης να καταγράφει κέρδη 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,09% στις 7.580 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,33% στις 14.198 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,75% στις 6.547 μονάδες.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν νέα μέτρα κατά της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένων κυρώσεων στις δύο ενήλικες κόρες του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και στη ρωσική Sberbank, αλλά και απαγόρευση στους Αμερικανούς να επενδύσουν στη Ρωσία.

Από την άλλη, πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι κάλεσε τη Δύση να κάνει περισσότερα, επιδιώκοντας κυρώσεις που είναι οικονομικά καταστροφικές ώστε η Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές