Ράλι έως και 40% στις τιμές των εμπορευμάτων, σε νέα ιστορικά υψηλά, «βλέπουν» αναλυτές της  JPMorgan Chase & Co, αν οι επενδυτές αποφασίσουν να αυξήσουν τις θέσεις τους σε πρώτες ύλες σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός ενισχύεται παγκοσμίως.

Επισημαίνουν μάλιστα, ότι παρά το γεγονός ότι οι τοποθετήσεις φαίνεται να έχουν διαμορφωθεί πάνω από τους ιστορικούς μέσους όρους για τα εμπορεύματα, δεν είναι overweight, και αυτό υποδηλώνει περιθώρια για περαιτέρω κέρδη.

«Στην τρέχουσα συγκυρία, όπου η ανάγκη για αντιστάθμιση του πληθωρισμού είναι πιο αυξημένη, είναι δυνατόν να δούμε τις μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις σε  εμπορεύματα να αυξάνονται τελικά πάνω από το 1% των συνολικών χρηματοοικονομικών στοιχείων ενεργητικού παγκοσμίως, ξεπερνώντας τα προηγούμενα υψηλά», έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής της JPMorgan, προσθέτοντας ότι αυτό «θα σήμαινε περαιτέρω άνοδο 30% έως 40% για τα εμπορεύματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Goldman Sachs προβλέπει άνοδο στις τιμές για τις πρώτες ύλες, εν μέρει λόγω του ρόλου τους ως αντιστάθμιση του  πληθωρισμού. Η Goldman προειδοποίησε μάλιστα σε σημείωμά της ότι ένα παγκόσμιο σοκ στον χαλκό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές