Στα επίπεδα των 890 μονάδων αναρριχάται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και βρίσκει στηρίξεις από την πλειονότητα των τίτλων του, ειδικά των δεικτοβαρών, δεν μπορεί να ανεβάσει συναλλακτικούς ρυθμούς, ώστε να δώσει το μήνυμα της ισχυρούς ανάκαμψης.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,91% στις 892,18 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 21 εκατ. ευρώ.

Αν και το ταμπλό είναι σχεδόν “πράσινο”, με την πλειονότητα των τίτλων να είναι σε θετικά εδάφη, η αγορά δεν δείχνει ότι μπορεί να συντηρήσει επί μακρόν την εικόνα, καθώς η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει χαμηλή. Έτσι δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι η άνοδος σήμερα οφείλεται περισσότερο στην έλλειψη των πωλητών και λιγότερο στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος από αγοραστές.

Άλλωστε πως θα μπορούσε αυτή η εικόνα να αλλάξει εάν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμη η πορεία της οικονομίας είναι επισφαλής, λόγω και των μεγάλων αβεβαιοτήτων από τον πόλεμο της Ουκρανίας και τον υψηλών πληθωριστικών πιέσεων. Όπως μάλιστα ανέφερε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, η ελληνική οικονομία προβλέπεται το 2022 να συνεχίσει να αναπτύσσεται, αλλά με χαμηλότερο ρυθμό από την αρχική πρόβλεψη (4,8%). Λόγω της αβεβαιότητας για τις μακροοικονομικές εξελίξεις οι τράπεζες έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις, όπως τα νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που ενδέχεται να προκύψουν αλλά και λόγω του υψηλού πληθωρισμού.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Ελλάκτωρ ξεχωρίζει με το +3,58%, όπως και οι Eurobank, Coca Cola, ΟΤΕ, Alpha Bank και ΕΛΧΑ που σημειώνουν ισχυρά κέρδη. Στον αντίποδα, η Quest χάνει 2,59%, με τις Jumbo, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίο να κινούνται με μικρές απώλειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών