Με μικτά πρόσημα έκλεισε σήμερα η Wall Street, καθώς ο τεχνολογικός κλάδος να μην μπορεί να ακολουθήσει την προσπάθεια ανάκαμψης του Dow Jones, καθώς βρέθηκε για ακόμη μία ημέρα στο επίκεντρο των πωλητών και των χαρτοφυλακίων που θέλουν να προστατευτούν από την πιο επιθετική σύσφιξη της πολιτικής της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,40% στις 34.721 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,26% στις 4.488 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,34% στις 13.711 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας, οι απώλειες του Nasdaq έφτασαν το 3,9%, έναντι 1,3% του S&P 500 και 0,3% του Dow Jones.

Στο επίκεντρο των πωλητών ήταν και σήμερα οι μετοχές της τεχνολογίας, καθώς οι επενδυτές αποστρέφονται τον κλάδο με τον υψηλότερο κίνδυνο εν αναμονή των υψηλότερων επιτοκίων που θα περιορίσουν τη μελλοντική αύξηση των κερδών. Από την άλλη, οι τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και των βασικών καταναλωτικών προϊόντων ενισχύθηκαν αυτή την εβδομάδα καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την επιβράδυνση της οικονομίας και στρέφονται προς τις μετοχές με σταθερά κέρδη. Η Merck, η Home Depot και η UnitedHealth Group σημείωσαν άνοδο σήμερα, ενώ και ο χρηματοοικονομικός τομέας όπως η JPMorgan και η American Express ανέκαμψαν, μειώνοντας ορισμένες από τις ζημίες της προηγούμενης εβδομάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Wall Street φαίνεται ότι δεν έχει ολοκληρώσει τις προσαρμογές με βάση την αλλαγή του τόνου από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, που σηματοδότησε ότι θα είναι ακόμη πιο επιθετική στην καταπολέμηση του πληθωρισμού. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγω για πιθανές αυξήσεις επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης σε μελλοντικές συνεδριάσεις.

Η στάση της Fed έχει οδηγήσει τις αποδόσεις των ομολόγων να κινηθούν έντονα υψηλότερα. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε σε νέο υψηλό τριετίας την Παρασκευή, ανεβαίνοντας πάνω από το 2,7%. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το επιτόκιο έκλεισε την περασμένη εβδομάδα στο 2,38% και ξεκίνησε τη χρονιά στο 1,63%.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Robinhood έχασε 5%, καθώς η Goldman Sacks υποβάθμισε τη σύστασή της σε sell από neutral προηγουμένως, ενώ και η UPS έχασε 1%, μετά την υποβάθμιση από την Bank of America, η οποία επικαλέστηκε ανησυχίες για αποδυνάμωση της ζήτησης και μείωση των τιμών στον κλάδο. Στον αντίποδα, η WD-40 σημείωσε κέρδη άνω του 13% αφού ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση κερδών και εκτίμησε ότι ο υψηλός πληθωρισμός δεν θα επηρεάσει την κερδοφορία της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street