Δεύτερη και επιτυχημένη ήταν η προσπάθεια ανάκτησης των 900 μονάδων για το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έκλεισε με σημαντικά κέρδη και τον τζίρο ελαφρώς βελτιωμένο σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων ημερών. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,73% στις 906,26 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει τα 76 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο εβδομάδας, η σημερινή άνοδος άλλαξε τις ισορροπίες, με τον γενικό δείκτη να κλείνει με κέρδη 1,75%.

Μετά από πάνω από ένα μήνα (25/2), ο γενικός δείκτης έκλεισε πάνω από τις 900 μονάδες βάζοντας έτσι και επισήμως πλώρη για το μεγάλο στοίχημα των 910 μονάδων. Βέβαια, σήμερα είχε δύο μεγάλα στηρίγματα, από τη μία την εκρηκτική άνοδο του Τιτάνα και επιλεγμένων δεικτοβαρών, όπως ο ΟΤΕ, και από την άλλη το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, τα οποία βοήθησαν ώστε ο γενικός δείκτης να δημιουργήσει μια απόσταση ασφαλείας από τον κρίσιμο εκθετικό μέσο όρο των 200 ημερών.

Θετικά λειτούργησε και η από τη χθεσινή συνεδρίαση ανάκαμψη του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος παρά τις πιέσεις που δέχεται από το μέτωπο της οικονομίας, ξεπερνά σε αποδόσεις τον γενικό δείκτη από την αρχή του μήνα. Ο κλάδος ενδεχομένως θα είναι αυτός που θα οδηγήσει και τον γενικό δείκτη σε μια πειστική κατοχύρωση των αντιστάσεων, ώστε να μαζέψει δυνάμεις για περαιτέρω άνοδο.

Βέβαια, το πόσο μπορεί να συνεχιστεί η άνοδος και να συντηρηθούν τα επίπεδα εξαρτάται και από τις διεθνείς εξελίξεις και από την πορεία της εγχώριας οικονομίας. Τα μηνύματα πάντως και από τα δύο μέτωπα δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ιδιαιτέρως θετικά, καθώς συντρέχουν μια σειρά από κίνδυνοι που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αγορές παγκοσμίως. Πληθωρισμός, ενεργειακή κρίση, αλλαγές στη νομισματική πολιτική και αναζωπύρωση της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, δείχνουν να ανακόπτουν κάθε προσπάθεια ανάληψης ρίσκου, γεγονός που επηρεάζει και την ελληνική αγορά.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Τιτάνας ξεχώρισε με το +6,46% που κατέγραψε, όμως τη μεγάλη ώθηση η αγορά την πήρε από το +4,28% του ΟΤΕ. Ισχυρά ήταν και τα κέρδη σε Jumbo, Εθνική, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Quest και Μυτιληναίος. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά έκελισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ και Aegean, με την ΕΛΧΑ να κλείνει στο -1,05% και τη Motor Oil στο -1,22%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών