Την πρώτη στον κόσμο κάρτα πληρωμών με την «υποστήριξη κρυπτονομισμάτων» ανακοίνωσε ότι λανσάρει το ανταλλακτήριο ψηφιακών στοιχείων Nexo σε συνεργασία με την παγκόσμια εταιρεία πληρωμών Mastercard .

Πρόκειται για μία ακόμα συνεργασία μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στον χώρο των crypto και «κατεστημένων» χρηματοπιστωτικών δικτύων, τα οποία ενώνουν  τις δυνάμεις τους καθώς τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία γίνονται όλο και πιο mainstream.

Η Nexo είπε ότι η κάρτα, αρχικά διαθέσιμη σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες, επιτρέπει στους χρήστες να ξοδεύουν χωρίς να χρειάζεται να πουλήσουν τα ψηφιακά τους στοιχεία, όπως το bitcoin, τα οποία χρησιμοποιούνται ως εγγύηση για την υποστήριξη της πίστωσης που χορηγείται.

Οι περισσότερες παραδοσιακές πιστωτικές κάρτες δεν είναι ασφαλείς και έχουν καθορισμένο πιστωτικό όριο.

Η κάρτα είναι συνδεδεμένη με μια πιστωτική γραμμή που παρέχεται από τη Nexo και υποστηρίζεται από κρυπτογράφηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 92 εκατομμύρια εμπόρους παγκοσμίως όπου η Mastercard είναι αποδεκτή, επιτρέποντας στους επενδυτές να ξοδεύουν έως και το 90% της αξίας fiat των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησής τους, είπε η Nexo.

«Η κάρτα δεν απαιτεί ελάχιστες αποπληρωμές, μηνιαίες χρεώσεις ή χρεώσεις αδράνειας. Δεν υπάρχουν χρεώσεις συναλλάγματος για έως και 20.000 ευρώ το μήνα», δήλωσε η Nexo.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με το πόσα ο πελάτης μπορεί να ξοδέψει ή να αποσύρει από το ανοιχτό πιστωτικό όριο και οι τόκοι καταβάλλονται μόνο για το ποσό της πίστωσης που πραγματικά χρησιμοποιήθηκε. Το επιτόκιο παραμένει στο 0% για πελάτες που διατηρούν αναλογία δανείου προς αξία 20% ή χαμηλότερη.

«Η Mastercard αναγνωρίζει ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία φέρνουν επανάσταση στο οικονομικό τοπίο», δήλωσε ο Raj Dhamodharan, επικεφαλής προϊόντων και συνεργασιών κρυπτογράφησης και blockchain της Mastercard.

Η εταιρεία ηλεκτρονικών χρημάτων DiPocket είναι ο εκδότης καρτών της Nexo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News