Ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια του κόσμου θα βγει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα, με ένα μέρος των εσόδων από την πώληση να πηγαίνει στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στον κόσμο, με την οποία έχει συνδεθεί για περισσότερους από 100 χρόνια.

Το « Διαμάντι του Ερυθρού Σταυρού » είναι ένα κίτρινο διαμάντι 205 καρατίων, σε σχήμα μαξιλαριού, με ένα χαρακτηριστικό σχέδιο που σχηματίζει τον σταυρό της Μάλτας… Μάλιστα εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών Christie’s είπε στο Forbes, η τιμή του αναμένεται να φτάσει στα 10,7 εκατομμύρια δολάρια στη δημοπρασία.

Σύμφωνα με τον οίκο Christie’s, τον οίκο δημοπρασιών που πουλά το διαμάντι για τρίτη φορά σε περίπου 100 χρόνια, η ακατέργαστη πέτρα πιστεύεται ότι εξορύχθηκε από την De Beers στη Νότια Αφρική το 1901 και αρχικά ζύγιζε περίπου 375 καράτια,

Το διαμάντι έλαβε το όνομά του όταν δημοπρατήθηκε για πρώτη φορά το 1918 από τον οίκο Christie’s προς όφελος του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού και του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη – το οποίο χρησιμοποιεί τον σταυρό της Μάλτας ως σύμβολο.

Ο Λονδρέζος έμπορος αντικών SJ Phillips το αγόρασε τότε προς 10.000 στερλίνες, περίπου 780.000 δολάρια σήμερα.

Οι τιμές των διαμαντιών συνεχίζουν να ανακάμπτουν μετά την πτώση το 2020 ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Δεδομένου ότι η ζήτηση αυξήθηκε ξανά πέρυσι, περισσότερα μεγάλα και διακριτικά διαμάντια έχουν διατεθεί προς πώληση, όπως το διαμάντι 555,55 καρατίων – το μεγαλύτερο που εμφανίστηκε ποτέ σε δημοπρασία – που πουλήθηκε για 4,3 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία τον Φεβρουάριο.

Το διαμάντι του Ερυθρού Σταυρού θα πουληθεί στην ίδια δημοπρασία μαζί με ένα διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού 228,31 καρατίων που ονομάζεται «The Rock», το οποίο είναι το μεγαλύτερο λευκό διαμάντι που έχει δημοπρατηθεί ποτέ και αναμένεται να φτάσει τα 30 εκατομμύρια δολάρια .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus