Η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) δήλωσε ότι έχει προσδιορίσει την Glencore Singapore Pte ως τον προμηθευτή των προβληματικών καυσίμων, που προκάλεσαν τεχνικά προβλήματα σε 80 τουλάχιστον πλοία.

Η MPA είπε ότι μετά την έρευνά που έκανε για προβληματικά ναυτιλιακά καύσιμα, ότι εντόπισε υψηλές συγκεντρώσεις χλωριωμένων οργανικών ενώσεων (COC) διχλωροαιθανίου και τετραχλωροαιθυλενίου σε μαζούτ υψηλής περιεκτικότητας σε θείο (HSFO) σε αποθήκες ανεφοδιασμού στο λιμάνι. Το MPA είπε ότι ενήργησε αμέσως για να επικοινωνήσει με τους προμηθευτές καυσίμων και να αποτρέψει περαιτέρω ανεφοδιασμό μολυσμένων καυσίμων.

Μέρος των επηρεαζόμενων καυσίμων είχε επίσης πωληθεί από την Glencore στην PetroChina International, η οποία προμήθευε επίσης πλοία στο λιμάνι της Σιγκαπούρης.
Μέχρι σήμερα, η Glencore και η PetroChina έχουν εφοδιάσει με τα μολυσμένα καύσιμα περίπου 200 πλοία στο λιμάνι της Σιγκαπούρης. Από αυτά, περίπου 80 πλοία έχουν αναφέρει διάφορα προβλήματα με τις αντλίες καυσίμων και τους κινητήρες τους. Η MPA διεξήγαγε δοκιμές δειγμάτων καυσίμου για ορισμένα από τα επηρεαζόμενα πλοία και βρήκε υψηλά επίπεδα COC στα δείγματα καυσίμων τους, σύμφωνα με την MPA.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα