Στάση εργασίας μέχρι τα μεσάνυχτα και στη συνέχεια 24ωρη απεργία μέχρι αύριο το βράδυ αποφάσισε ομόφωνα πριν από λίγο η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) στους δυο προβλήτες της ΣΕΠ (Cosco) στο λιμάνι του Πειραιά. Το σωματείο ζητά νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και τονίζει ότι περιμένει μέχρι τις δώδεκα απόψε το βράδυ τις προτάσεις της εταιρείας διαχείρισης των δυο προβλητών της D-Port. H D-Port από την πλευρά της όπως υποστηρίζει η ΕΝΕΔΕΠ, «μήνες τώρα, ψάχνει αφορμές και δικαιολογίες για να μη καταθέσει γραπτή πρόταση» για συλλογική σύμβαση εργασίας στο συγκεκριμένο σωματείο, με το οποίο είχε έρθει σε μια συμφωνία μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις πέρυσι τον Οκτώβριο-Νοέμβριο.

Τελικά η D-Port, επέλεξε να στείλει τις προτάσεις για συλλογική σύμβαση εργασίας στο άλλο σωματείο το οποίο χαρακτηρίζει ως «αντιπροσωπευτικό σωματείο των εργαζομένων» το Σ.Ε.Ε.Δ.Π. (Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις που Δραστηριοποιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά). Οι προτάσεις προβλέπουν αυξήσεις στις μικτές αποδοχές από 6-10% σε διάφορες ειδικότητες. Εκπρόσωποι της ΕΝΕΔΕΠ που πληροφορήθηκαν αυτές τις προτάσεις σχολίασαν στον ot.gr ότι δεν φτάνουν ούτε για ένα «σουβλάκι».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
ΔΝΕ: Βόμβα στην ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών λιμανιών το σύστημα εμπορίας ρύπων της ΕΕ
Λιμάνια |

Βόμβα στην ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών λιμανιών -Τι καταγγέλλει η ΔΝΕ

Με επιστολή της η Διεθνής Ναυτική Ένωση αναφέρεται στους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν τα ευρωπαϊκά λιμάνια και τον ανταγωνισμό που θα υποστούν από λιμάνια εκτός ΕΕ, τα οποία δεν επιφορτίζονται με τα κόστη που θα φέρει το EU ETS