Συνεχίζεται ο χορός των deals στον κλάδο των σούπερ μάρκετ με τους «μικρούς» να βρίσκονται στο στόχαστρο.

Οι διαπραγματεύσεις της Σκλαβενίτης με την SEP Markets Παπαδόπουλος για την απόκτηση του μεγαλύτερου μέρους του δικτύου της δεύτερης στην πόλη των Ιωαννίνων είναι η τελευταία κίνηση στην αγορά της οργανωμένης λιανικής ειδών διατροφής, ενώ προηγήθηκε η εξαγορά από την αλυσίδα Πίτσιας στην Πιερία της αλυσίδας «Spar Μαζί Markets» σε Βέροια και Χαλκηδόνα, επεκτείνοντας το αποτύπωμά της περαιτέρω στη βόρεια Ελλάδα.

Οι συζητήσεις μεταξύ της Σκλαβενίτης και της οικογενειακής επιχείρησης SEP Markets Παπαδόπουλος βρίσκονται στο τελικό στάδιο και σύμφωνα με πληροφορίες αφoρούν στην απόκτηση από τον leader του κλάδου των 9 από τα 11 καταστήματα που διαθέτει σήμερα η SEP Markets.

Στα καταστήματα της αλυσίδας που διαχειρίζεται η οικογένεια του Σίμου Παπαδόπουλου και θα περάσουν στον έλεγχο της Σκλαβενίτης, όταν και εφόσον πέσουν οι τελικές υπογραφές,  απασχολούνται 160 άτομα, τα οποία αναμένεται να παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ στόχος είναι να δημιουργηθούν και καινούργιες.

Μέσω της συμφωνίας, θα διασφαλιστεί η βιώσιμη λειτουργία της τοπικής εταιρείας η οποία θα μπορεί να εστιάσει σε νέους τομείς δραστηριότητας, αναφέρουν πηγές κοντά στην Σκλαβενίτης.

Τα 9 καταστήματα της SEP Markets θα ενσωματωθούν στο δίκτυο του ομίλου Σκλαβενίτη στις αρχές καλοκαιριού μετά από εργασίες ανακαίνισης και αλλαγή της ταμπέλας, διευρύνοντας τον αριθμό των σημείων πώλησης σε 440 από 431 σήμερα.

Να σημειωθεί ότι η SEP Markets διαθέτει 11 καταστήματα στις εξής περιοχές:

α) στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου 53 στα Ιωάννινα,

β) στη Λεωφόρο Δωδώνης 66 στα Ιωάννινα,

γ) στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 1 στα Ιωάννινα,

δ) στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 46 στον Κατσικά Ιωαννίνων,

ε) στην οδό Βογιάνου 29 στα Ιωάννινα

στ) στην οδό Ασημακοπούλου 27 στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννινων

ζ) στην Κ.Λ.Δ.Ι. στο Σταυράκι Ιωαννίνων

η) στην οδό Αβέρωφ 49 στα Ιωάννινα

θ) στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου 64 στα Ιωάννινα

ι) στην οδό Θωμά Πασχίδη 66-68 στα Ιωάννινα

κ) στη Λεωφόρο Δωδώνης 119 στα Ιωάννινα

Από την άλλη η Σκλαβενίτης διαθέτει μόλις 2 καταστήματα στην πόλη των Ιωαννίνων, τα οποία απέκτησε μετά το deal διάσωσης της Μαρινόπουλος.

Από το 2017 έως το 2020, η αλυσίδα Σκλαβενίτης έχει προβεί στη δημιουργία 6.000 νέων θέσεων εργασίας, αυξάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων στις 27.000 ενώ ταυτόχρονα οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 200 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης SEP Markets το 2020 ήταν 17,63 εκατ. ευρώ από 18,54 εκατ. ευρώ το 2019, με οριακά κέρδη προ φόρων 20,9 χιλ. ευρώ  έναντι 7,2 χιλιάδες ευρώ το 2019.

Να σημειωθεί ότι με βάση τη γνώμη των ελεγκτών το σύνολο της αξίας των ιδίων κεφαλαίων της SEP Markets έχει καταστεί μικρότερο του ½ του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ υπήρχε και αρνητική διαφορά μεταξύ βραχυπρόθεσμων απαιτήσεων και υποχρεώσεων στο τέλος του 2020. Η εταιρεία στη χρήση 2021 ρύθμισε μέρος των οφειλών της προς το Δημόσιο, όπως αναφέρεται.

«Οι εν λόγω ρυθμίσεις εξυπηρετούνται κανονικά, καθιστώντας σημαντικό μέρος των υποχρεώσεων αυτών μακροπρόθεσμες. Επιπρόσθετα, σε αυτή την κατεύθυνση αναμένεταινα συμβάλλει αποφασιστικά η αύξηση της κερδοφορίας, λόγω της επαναλειτουργίας της δραστηριότητας του γυμναστηρίου, μετά την άρση των περιορισμών λόγω covid-19, καθώς και η έναρξη λειτουργίας δύο νέων υποκαταστημάτων supermarket στις αρχές του 2021», σημειώνεται στις οικονομικές καταστάσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις