Έντονη είναι η ζήτηση για εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, παρά τις επικρίσεις για τη διεξαγωγή του τυπικά θερινού τουρνουά τον Νοέμβριο, αλλά και τις ανησυχίες ως προς τη διαθεσιμότητα καταλυμάτων.

Περίπου 1,5 εκατομμύριο θεατές, λίγο περισσότεροι από τον μισό πληθυσμό του Κατάρ, αναμένεται να φτάσουν στη μικροσκοπική πολιτεία του Κόλπου κατά τη διάρκεια του μουντιάλ. Η χώρα έχει εξασφαλίσει την περιοχή γύρω από τα οκτώ της στάδια για χρήση από τους οπαδούς, συνυπολογίζοντας την πιθανότητα να παρακολουθήσουν πάνω από έναν αγώνα ανά ημέρα.

«Πρόθυμοι και ενθουσιώδεις»

Η MATCH Hospitality, η οποία πουλά εισιτήρια ομάδων και άλλα πολυτελή πακέτα εισιτηρίων με προνόμια για την ημέρα των αγώνων, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να «ξεπεράσει σημαντικά» τον όγκο των πωλήσεων που είδε κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας το 2014 – το τουρνουά με τους περισσότερους θεατές τα τελευταία τουλάχιστον 25 χρόνια.

«Δεδομένης της επίδρασης της Covid-19 τα τελευταία δύο χρόνια, οι άνθρωποι είναι πολύ πρόθυμοι και ενθουσιώδεις», δήλωσε σε συνέντευξή του ο εκτελεστικός πρόεδρος της MATCH, Τζέιμ Μπάιρομ. Ο ίδιος χαρακτήρισε τις μικρές αποστάσεις μεταξύ των σταδίων «ένα τεράστιο πλεονέκτημα».

Η MATCH με έδρα τη Ζυρίχη έχει αποκλειστικό συμβόλαιο με τη FIFA για την πώληση πακέτων φιλοξενίας που περιλαμβάνουν εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Με βάση τη συμφωνία, η εταιρεία έχει το δικαίωμα να πουλήσει περίπου το 15% των 3 εκατομμυρίων εισιτηρίων που διατίθενται για κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι