Με νέα 24ωρη απεργία την Κυριακή 1η Μάη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας οι εργαζόμενοι τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ (Cosco) στο λιμάνι του Πειραιά.

Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα στη γενική συνέλευση των εργαζομένων μελών του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, που έγινε αργά το απόγευμα σήμερα Τρίτη 19/4, ενώ τα μεσάνυχτα λήγει η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

Με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

-Προσαυξήσεις των νυχτερινών, της σαββατιάτικης εργασίας, των Κυριακών και αργιών, αυξήσεις σε όλες τις ειδικότητες.

-Να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, να πάψει η ομηρία 700 και πλέον εργαζομένων που είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 16 μεροκάματα, κάτι που σημαίνει μισή δουλειά – μισή ζωή.

-Ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Μετά το Πάσχα οι διαπραγματεύσεις

Η ηρεμία επανέρχεται στο λιμάνι για τις ημέρες του Πάσχα, ενώ υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της DPort Services που διαχειρίζεται τους προβλήτες για λογαριασμό της Cosco, αμέσως μετά το Πάσχα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Η DPort στην ανακοίνωση της ανέφερε ότι «ακολουθεί ο χρονικός προγραμματισμός για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ημερομηνία έναρξης 1/6/2022 και διάρκεια 3 ετών. Αναμένουμε από όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων να δεσμευτούν στο παρακάτω χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί με την καταβολή των χρημάτων από τις αυξήσεις που θα ισχύσουν από 1/1/2022:

-Τετάρτη 4/5 : Ολοκλήρωση του κύκλου διαπραγματεύσεων με όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων

-Παρασκευή 6/5 : Αποστολή του τελικού κειμένου της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τις εταιρείες σε όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για το οποίο θα έχετε νεότερη ενημέρωση

-10 Μέρες μετά την Υπογραφή της Νέας ΣΣΕ : Ολοκλήρωση του επανα-υπολογισμού των μισθοδοσιών από Ιανουάριο μέχρι και Απρίλιο (συμπ. Δώρου Πάσχα) με τους νέους μισθούς και καταβολή των επιπρόσθετων χρημάτων σε όλους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια