Ο συνιδρυτής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ έβαλε στο στόχαστρο το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του, στο οποίο συμμετέχει και ο ίδιος, συνεχίζοντας τον ντόρο που ξέσπασε μετά την πρόταση εξαγοράς από τον Έλον Μασκ.

H αρχή έγινε το Σάββατο, όταν ο Ντόρσεϊ έγραψε στο Twitter ότι το ΔΣ είναι «συστηματικά ο παράγοντας δυσλειτουργίας στην εταιρεία».

Η συνέχεια ήρθε όταν χρήστης της πλατφόρμας ρώτησε τον συνιδρυτή της γιατί «δεν έκανε κάτι γι’ αυτό» όταν ήταν ακόμα διευθύνων σύμβουλος της Twitter Inc.

Ο Ντόρσεϊ υπονόησε ότι δεν του επιτρέπεται να απαντήσει ελεύθερα. «Υπάρχουν πολλά που μπορώ να πω… αλλά τίποτα που μπορεί να ειπωθεί» τιτίβισε.

«Μακάρι να μπορούσα να ξεπεράσω τις αφηρημένες έννοιες και να σου απαντήσω, όμως ουαί και αλίμονο» απάντησε σε άλλο χρήστη που ζητούσε διευκρινίσεις.

Διαβάστε επίσης: Νέοι μνηστήρες για το Twitter μετά την πρόταση του Έλον Μασκ

Τα tweet του Ντόρσεϊ έρχονται να κορυφώσουν δύο εβδομάδες αναστάτωσης στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης. Η αρχή έγινε όταν ο Μασκ της Tesla και της SpaceX απέκτησε μερίδιο 9,2% στο Twitter και μετά προσφέρθηκε να το αγοράσει για 43 δισ. δολάρια, ποσό πάνω από τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.

Το ΔΣ δεν ενθουσιάστηκε και ενεργοποίησε το λεγόμενο «δηλητηριώδες χάπι» σε μια προσπάθεια να εμποδίσει το Μασκ να αυξήσει το μερίδιό του.

Ο Μασκ, αστέρι του Twitter με 80 εκατομμύρια ακολούθους, ασκεί εδώ και καιρό κριτική στη διοίκηση της εταιρείας. Την Δευτέρα έγραψε ότι αν αποκτήσει το Twitter θα μηδενίσει τους μισθούς του ΔΣ για να εξοικονομεί 3 εκατ. δολάρια το χρόνο.

Στα πρόσφατα tweet του, ο Μασκ υποστήριξε ότι το Twitter δεν σέβεται επαρκώς την ελευθερία του λόγου και ζήτησε να γίνoυν open source οι αλγόριθμοι της πλατφόρμας ώστε να καταστεί «αρένα ελεύθερης έκφρασης».

Μετά την πρόταση του Μασκ, ενδιαφέρον για την απόκτηση της εταιρείας εξέφρασαν κι άλλοι επενδυτές, ανάμεσά τους η εταιρεία Thoma Bravo που ειδικεύεται στις εξαγορές.

Ο Ντόρσεϊ θα παραμείνει στο ΔΣ του Twitter τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της θητείας του τον Μάιο. Είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρονικών συναλλαγών Block.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως