Στην προσφορά 43 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Twitter, προέβη ο Ίλον Μασκ, την Παρασκευή, με την απόφασή του αυτή να προκαλεί θύελλα αντιδράσεων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter εξετάζει, στην παρούσα φάση, την προσφορά, με την απόρριψή της να θεωρείται αρκετά πιθανή, καθώς η προσφορά θεωρείται αρκετά χαμηλή.

Με τον τρόπο αυτό, επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο θα μπορέσει να δώσει περισσότερο χρόνο στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Twitter, Παράγκ Αγκραβάλ, ώστε να επιτύχει τους επιχειρησιακούς στόχους της εταιρείας.

Ακόμη, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας υιοθέτησε μία στρατηγική άμυνας, που αποκαλείται “poison pill” («δηλητηριώδες χάπι»), η οποία αποτρέπει τον Μασκ από το να αποκτήσει περισσότερο από το 15% της εταιρείας, χωρίς τη συγκατάθεση του ίδιου του Συμβουλίου.

Το Συμβούλιο θα μπορούσε να προσεγγίσει κι άλλους ενδεχόμενους αγοραστές, όπως εταιρείες ή εταιρείες επενδύσεων, με σκοπό να παρακινήσει τον Μασκ να αυξήσει την πρόσφορά του. Μία τέτοια κίνηση, όμως, ενέχει τον κίνδυνο να θεωρηθεί ότι το Twitter πωλείται, και να ασκηθούν πιέσεις για την πώλησή του μόλις λίγο περισσότερο από το ήμισυ της αξίας του πριν μία δεκαετία.

Οι αντιδράσεις του μεγιστάνα

Ο Μασκ, εντούτοις, δεν έμεινε άπραγος ενόψει των εξελίξεων αυτών και, το Σάββατο, δημοσίευσε ένα αινιγματικό tweet στο όποιο έγραφε: “Love me tender”, κάνοντας, έτσι, είτε αναφορά στο δημοφιλές τραγούδι του Έλβις Πρίσλεϊ, μετά τις αντιδράσεις του ΔΣ της εταιρείας, είτε κάνοντας αναφορά στην επόμενη κίνησή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, υπάρχει η πιθανότητα ο Μασκ να παρακάμψει το Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter και να υποβάλει την προσφορά απευθείας στους μετόχους. Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο από ένα άλλο tweet, στο οποίο ανέφερε ότι: «Θα ήταν εντελώς απαράδεκτο να μην τεθεί αυτή η προσφορά σε ψήφο των μετόχων».

Τέλος, ο ίδιος σε tweet του, το Σάββατο, σχολίασε την αποχώρηση του πρώην διευθύνοντα συμβούλου του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ γράφοντας ότι: «Με την αποχώρηση του Τζακ, το Συμβούλιο του Twitter δεν κατέχει σχεδόν καμία μετοχή», ενώ συνέχισε αναφέροντας ότι: «Αντικειμενικά, τα συμφέροντά τους δεν συμβαδίζουν με αυτά των μετόχων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή