Στη γραφειοκρατία και τις ελλείψεις προσωπικού στους αρμόδιους αδειοδοτικούς φορείς «σκοντάφτει» η προσπάθεια των ΗΠΑ να αυξήσουν τις επενδύσεις στη δημιουργία έργων ΑΠΕ. Αυτό προκύπτει από έκθεση που υποβλήθηκε στο Κογκρέσο την Τρίτη, στην οποία πάντως επισημαίνεται η επιτάχυνση που έχει σημειωθεί επί διακυβέρνησης Μπάιντεν όσον αφορά την αδειοδότηση έργων αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η έκθεση του Γραφείου Διαχείρισης Γης των ΗΠΑ (BLM) ανέφερε ότι το 2021 ενέκρινε 10 έργα ηλιακής ενέργειας και 2 έργα γεωθερμίας σε κρατικές εκτάσεις, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 35% σε σχέση με το 2020, τελευταίο έτος της διακυβέρνησης Τραμπ.

Καθυστερήσεις

Συνολικά, η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ομοσπονδιακές εκτάσεις έχει καθυστερήσει σε σχέση με τις επενδύσεις σε γη ιδιωτών. Αναμένεται ωστόσο επιτάχυνση των διαδικασιών το επόμενο διάστημα, προς υλοποίηση της εντολής του Κογκρέσου για αδειοδότηση έργων ισχύος 25GW ως το 2025.

Για να «τρέξουν» τα φιλόδοξα πλάνα του Αμερικανού προέδρου όσον αφορά τις ΑΠΕ, όμως, η BLM χρειάζεται 66 περισσότερους υπαλλήλους. Η αδειοδότηση επίσης συχνά καθυστερεί λόγω αναθεωρήσεων που απαιτούνται από άλλους φορείς, όπως η Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής (FWS).

Προς τούτο, BLM και FWS βρίσκονται σε συζητήσεις για τη βελτίωση του μεταξύ τους συντονισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green