Το ράλι στην αγορά των εμπορευμάτων θα έχει συνέχεια, σύμφωνα με σχόλιο της UBS. Ο δείκτης CMCI καταγράφει κέρδη της τάξης του 4% από τις αρχές Απριλίου και οι ανοδικές τάσεις παραμένουν στην ενέργεια, τα βιομηχανικά μέταλλα και τα σιτηρά. Στην αγορά του πετρελαίου σταθεροποιείται η τιμή του Brent στα επίπεδα που είχε ξεκινήσει το μήνα.

Οι παράγοντες που δίνουν το στίγμα της συνέχισης της ανόδου στην αγορά είναι η περιορισμένη παγκόσμια προσφορά πετρελαίου, οι δυσκολίες που υπάρχουν στην προσφορά βιομηχανικών μετάλλων και οι διαταραχές στην προσφορά των σιτηρών.

«Βλέπουμε περιθώρια ανόδου 10% στους δείκτες τους επόμενους έξι μήνες» σημειώνει ο Mαρκ Χάεφελ, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων της UBS Global Wealth Management. «Ως εκ τούτου, συνεχίζουμε να συμβουλεύουμε τους επενδυτές να παραμείνουν long σε εμπορεύματα, με προτίμηση τα βασικά προϊόντα. Εναλλακτικά, οι επενδυτές που δεν επιδιώκουν την πλήρη long έκθεση σε εμπορεύματα και έχουν χαμηλότερη διάθεση για κινδύνους μπορούν να συμμετάσχουν μέσω πιο σύνθετων χρηματοοικονομικών προϊόντων».

«Οι επίμονοι περιορισμοί στην προσφορά υποδηλώνουν ότι χρειάζεται να περιοριστεί η ζήτηση για να επανέλθει ισορροπία. Για να συμβεί αυτό, οι τιμές μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν ακόμη περισσότερο»καταλήγει.

 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές