Με σημαντικά κέρδη κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με την αγορά να αφομοιώνει τα θετικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι περισσότερες εισηγμένες, ενώ αναμένει και την ομιλία από τον πρόεδρο της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,66% στις 35.393 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,02% στις 4.504 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,77% στις 13.691 μονάδες.

Τα εταιρικά κέρδη συνεχίζουν να δίνουν τον τόνο στην αγορά, με την Tesla να είναι στο επίκεντρο, καθώς σημειώνει άνοδο άνω του 9%. Κέρδη άνω του 8%, καθώς προέβλεψε ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2022.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την ομιλία από τον Πάουελ, ο οποίος θα μιλήσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Παγκόσμια Οικονομία. Παρά τις προσδοκίες της αγοράς για μια σειρά από επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων, οι αξιωματούχοι της Fed τις τελευταίες ημέρες αρνήθηκαν ότι θα γίνουν μεγάλες κινήσεις.

Στα οικονομικά στοιχεία, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας ήταν ελαφρώς υψηλότερες από το αναμενόμενο, στις 184.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 16 Απριλίου, αν και εμφάνισαν μείωση κατά 2.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street