Σταθερά σε ανοδικά εδάφη και στη ζώνη των 950 μονάδων κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο με τον τζίρο να φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, δεδομένου ότι διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, καλλιεργεί προσδοκίες για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor’s αύριο το βράδυ, αλλά και την αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI το επόμενο δεκαήμερο.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,05% στις 950,59 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να έχει ήδη φτάσει τα 65 εκατ. ευρώ και τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της κίνησης (όπως και χτες). Και όπως επισημαίνουν οι περισσότεροι αναλυτές, σταδιακά ο κλάδος θα ικανοποιήσει τις προβλέψεις των διεθνών οίκων για σημαντικά περιθώρια υπεραπόδοσης των τραπεζικών μετοχών, ξεπερνώντας τον υπερδεκαετή κύκλο καθολικής  υποαπόδοσης.

Θετικά λειτουργούν και τα μάκρο της ημέρας, καθώς το πρωτογενές έλλειμα του 2021 διαμορφώθηκε στο 5% του ΑΕΠ, χαμηλότερα των εκτιμήσεων του προϋπολογισμού, γεγονός που ενισχύει τα περιθώρια για μέτρα στήριξης λόγω της ενεργειακής κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων. Αν και η συγκεκριμένη εικόνα δεν παράγει αυτόματα πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο το 2022, διευκολύνει τους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου, με την αγορά να δείχνει την ανακούφιση της.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Alpha Bank, η Εθνική, η Πειραιώς, η Eurobank και η Quest ηγούνται της ανόδου, όπως και οι Motor Oil, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΟΑΠΠ, ΟΤΕ, Coca Cola και  Aegean. Στον αντίποδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια χάνουν 3,90% λόγω αποκοπής μερίσματος, ενώ πιέσεις δέχονται ο Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών