Την προσθήκη τριών εκατ. νέων συνδρομητών διεθνώς κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε το HBO και η πλατφόρμα HBO Max, μια είδηση που προκάλεσε αίσθηση την ώρα που στην αμερικανική αγορά συζητείται ακόμη η… βουτιά του Netflix.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, το HBO Max που ανήκει στον κολοσσό της Warner Media, είχε φτάσει τους 76,8 εκατ. συνδρομητές σε όλο τον κόσμο. Από αυτούς οι 48,6 εκατ. είναι Αμερικανοί συνδρομητές, καταγράφοντας μια αύξηση κατά 1,6 εκατ. σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 4,4 εκατ. σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Αντιθέτως, η συνδρομητική βάση του Netflix συρρικνώθηκε και εκτιμάται πως θα μειωθεί κατά επιπλέον δύο εκατ. συνδρομητές το τρέχον τρίμηνο. Σαν αποτέλεσμα των αρνητικών αυτών επιδόσεων η μετοχή της κατέρρευσε σε ποσοστό σχεδόν 40% εξανεμίζοντας 60 δισ. δολάρια από την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.

Πάντως, παρά την αύξηση των συνδρομητών στην πλατφόρμα streaming, οι επιδόσεις της WarnerMedia για το τρίμηνο δεν ήταν καλές λόγω του αυξημένου κόστους για νέες υπηρεσίες, όπως η πρεμιέρα του CNN+ και η πτώση των διαφημιστικών εσόδων. Τα λειτουργικά έσοδα για την μιντιακή εταιρεία διαμορφώθηκαν στα 1,3 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας σημαντική πτώση κατά 32,7% σε ετήσια βάση.

Για τον μητρικό όμιλο της AT&T τα συγκεκριμένα αποτελέσματα είναι τα τελευταία με την WarnerMedia στους κόλπους της, καθώς ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός πούλησε όλα τα asset του στον κλάδο των media με στόχο να επικεντρώσει την προσοχή του στις τηλεπικοινωνίες και την ανάπτυξη υποδομών για το 5G.
Συνολικά η AT&T παρουσίασε αυξημένα έσοδα κατά 2,5% στα 29,7 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI