Στα 6,25 δισ. δολάρια ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της BP το πρώτο τρίμηνο του έτους, στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και πάνω από μια δεκαετία λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων των εμπορικών συναλλαγών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η εντυπωσιακή κερδοφορία έρχεται παρά τη ζημιά ύψους 2ο δισ. δολ., που είχε ο πετρελαϊκός κολοσσός μετά την έξοδο από τη Ρωσία τον Φεβρουάριο.

Η απομείωση του μεριδίου του 19,75% στον ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό Rosneft και δύο άλλες κοινοπραξίες ώθησε την BP σε συνολική απώλεια 20,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο.

Όμως το υποκείμενο κέρδος κόστους αντικατάστασης της BP, ο ορισμός της εταιρείας για τα καθαρά κέρδη, έφτασε τα 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών για κέρδος 4,49 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα κέρδη προήλθαν από τις «εξαιρετικές» επιδόσεις του τμήματος εμπορίας πετρελαίου και φυσικού αερίου της BP, καθώς και από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου και τα ισχυρά περιθώρια διύλισης.

Συγκρίνεται με κέρδη 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και 2,63 δισεκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη του 2021 ήταν τα υψηλότερα των τελευταίων οκτώ ετών. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.