Σε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τον ιαπωνικό όμιλο Marubeni κατέληξε η BP. Η συμφωνία αφορά στην ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών υλικών και ενδεχομένως να εξετάσει «άλλα έργα απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα, συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου».

Η BP αναμένεται να αγοράσει μερίδιο 49% σε ένα υπεράκτιο αιολικό έργο, σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το μέγεθος του έργου ή το πότε μπορεί να κατασκευαστεί.

Η συμφωνία, ανέφερε, «υπόκειται σε εγκρίσεις ελέγχου συγχωνεύσεων». Σε σχέση με τα σχέδια, η BP πρόκειται να δημιουργήσει μια «τοπική ομάδα υπεράκτιας ανάπτυξης αιολικής ενέργειας» με έδρα το Τόκιο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση στοχεύει σε 10 γιγαβάτ υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μέχρι το 2030. Μέχρι το έτος 2040, ο στόχος της είναι 30 έως 45 GW. Σύμφωνα με μια «φιλόδοξη προοπτική», το 6ο Στρατηγικό Ενεργειακό Σχέδιο της Ιαπωνίας προβλέπει ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσωπεύουν το 36% έως 38% του μείγματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το 2030.

Η χώρα θέλει επίσης να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2050. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η επίτευξη αυτού του στόχου «θα απαιτήσει από την Ιαπωνία να επιταχύνει ουσιαστικά την ανάπτυξη τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα έως το 2030, να αντιμετωπίσει τους ρυθμιστικούς και θεσμικούς φραγμούς και να ενισχύσει περαιτέρω τον ανταγωνισμό στην ενεργειακές αγορές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green