Με απώλειες έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή των αποφάσεων της αμερικανικής Federal Reserve, αλλά και της αβεβαιότητας για τις επιπτώσεις των προτάσεων της Κομισιόν για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε απώλειες 1%, με τον κλάδο του λιανεμπορίου να χάνει 2,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,90% στις 7.493 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 0,49% στις 13.970 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,24% στις 6.395 μονάδες.

Επιτόκια και πόλεμος

Η Fed θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια σήμερα το απόγευμα, με τις αγορές να αναμένουν σε μεγάλο βαθμό να τα αυξήσει κατά μισή ποσοστιαία μονάδα καθώς προσπαθεί να συγκρατήσει τον πληθωρισμό. Η απόφαση όμως αυτή θα σηματοδοτήσει την εποχή της επιστροφής στη νομισματική ομαλότητα, την ώρα που οι προκλήσεις στην παγκόσμια οικονομία παραμένουν.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τον πόλεμο στην Ουκρανία, με την ΕΕ να προτείνει πρόσθετες κυρώσεις για το πετρέλαιο της Ρωσίας, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν στόχους στην ανατολική Ουκρανία.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η βελγική εταιρεία χημικών Solvay κέρδισε 6% μετά τη βελτίωση του guidance της. Άνοδο 9% και για την Kindred Group, μετά την απόκτηση του 10% της από την αμερικανική Corvex Management. Στον αντίποδα, η σουηδική Skanska έχασε 10%, καθώς δεν ικανοποίησε με τα αποτελέσματα της για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρώπη παραμένουν υψηλές, με την απόδοση του 10ετούς της Γερμανίας να κυμαίνεται λίγο πάνω από το 1%, για πρώτη φορά από το 2015, και μόλις δύο μήνες αφότου ήταν κάτω από το μηδέν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης