Ένα ακόμα «κίνητρο» δίνει η διοίκηση των Starbucks στους εργαζομένους της προκειμένου να μην συνδικαλιστούν. Ο προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Χάουαρντ Σουλτς , προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς ότι όσοι ενδιαφέρονται να συνδικαλιστούν, ενδέχεται να χάσουν τους υψηλότερους μισθούς.

Η αλυσίδα καφέ είπε ότι θα αυξήσει τους μισθούς τον Οκτώβριο . Και ο Σουλτς υπογράμμισε ότι τα Starbucks θα τιμήσουν αυτές τις δεσμεύσεις προς τους εργαζομένους, ακόμη κι αν έχουν ψηφίσει υπέρ της σύστασης συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Αλλά έρχονται μελλοντικές αυξήσεις στους μισθούς. Και δεν θα ισχύουν απαραίτητα για τους εργαζόμενους σε συνδικαλισμένα καταστήματα, είπε.

«Σήμερα, λαμβάνουμε περαιτέρω βήματα για να εκσυγχρονίσουμε το όραμά μας για τις αμοιβές και τις παροχές για τους συνεργάτες μας με περαιτέρω επενδύσεις στους μισθούς… και τον Σεπτέμβριο, θα μοιραστούμε πρόσθετες πρωτοβουλίες που σχεδιάζουμε για τους συνεργάτες των Starbucks», είπε.

Η εταιρεία θα επενδύσει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια σε μισθούς, εξοπλισμό και εκπαίδευση, μεταξύ άλλων παροχών, πέραν των δεσμεύσεων που ανακοινώθηκαν προηγουμένως, είπε ο Σουλτς.

Συνολικά, η Starbucks σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια αυτό το οικονομικό έτος για τους υπαλλήλους και τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών στα καταστήματα.

Οι εργαζόμενοι σε καταστήματα που λειτουργούν από την εταιρεία «θα λάβουν αυτούς τους μισθούς και τις αυξήσεις των παροχών», είπε, καθώς τα Starbucks μπορούν να ελέγξουν τις αμοιβές τους.

Αλλά «δεν έχουμε την ίδια ελευθερία να κάνουμε αυτές τις βελτιώσεις σε τοποθεσίες που έχουν συνδικάτο ή όπου η οργάνωση συνδικάτων βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε, προσθέτοντας ότι ο ομοσπονδιακός νόμος μας απαγορεύει να υποσχόμαστε νέους μισθούς και επιδόματα σε καταστήματα που συμμετέχουν στην οργάνωση συνδικάτων.

Το πρώτο κατάστημα Starbucks που λειτουργεί από την εταιρεία ψήφισε τη συνδικαλιστική οργάνωση τον Δεκέμβριο . Έκτοτε, περίπου 46 καταστήματα ψήφισαν υπέρ της συνδικαλιστικής οργάνωσης, ενώ πέντε ψήφισαν κατά. Συνολικά, 237 καταστήματα που ανήκουν σε εταιρείες έχουν υποβάλει αναφορές στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων μέχρι στιγμής.

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος από τις περίπου 8.800 τοποθεσίες που ανήκουν στην αμερικανική εταιρεία. Αλλά τα Starbucks είναι πρόθυμα να σταματήσουν τη ροή.

Ο Σουλτς, ο οποίος τον περασμένο μήνα ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου για τρίτη φορά, αναγνώρισε ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν «τεράστια πίεση» καθώς η ζήτηση αυξάνεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή