Η εκστρατεία των Starbucks προκειμένου να αποτρέψει τους baristas από τον συνδικαλισμό, θα μπορούσε να περιλαμβάνει παροχές και οφέλη αποκλειστικά σε μη συνδικαλισμένους εργαζόμενους, ανέφερε την Τετάρτη η Wall Street Journal .

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Χάουαρντ Σουλτς, φέρεται να είπε στους επικεφαλής των καταστημάτων των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα ότι επανεξετάζει το πρόγραμμα παροχών της αλυσίδας καφέ για τους εργαζομένους της. Ωστόσο, από τα οφέλη αυτά εξαιρούνται υπάλληλοι που εργάζονται σε καταστήματα, που ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας συνδικαλιστικού συνδικάτου.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εργατική νομοθεσία, οι εργοδότες πρέπει να διαπραγματεύονται με το σωματείο που εκπροσωπεί τους εργαζομένους τους όταν πρόκειται για αλλαγές στην αποζημίωση, τα επιδόματα ή άλλους όρους απασχόλησής τους. Ωστόσο, οι εταιρείες μπορούν ακόμα να ρωτήσουν τους συνδικαλισμένους υπαλλήλους εάν θέλουν πρόσθετα οφέλη.

Οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, για παράδειγμα, έχουν υψηλή συνδικαλιστική οργάνωση και έχουν προσφέρει στους υπαλλήλους των συνδικάτων μπόνους ή επιπλέον αμοιβή για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ελλείψεων προσωπικού, κίνητρα που δεν εμπίπτουν στις τακτικές διαπραγματεύσεις για συμβάσεις.

Τα Starbucks δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο από το CNBC.

Στα τέλη Μαρτίου, ενόψει της επιστροφής του Σουλτς στην εταιρεία, η Starbucks Workers United δήλωσε ότι αναμένει ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει νέα οφέλη για να περιορίσει την μεγαλη δυναμική των συνδικάτων που εξαπλώνονται στα καφέ Starbucks.

Περίπου 200 από τις τοποθεσίες που ανήκουν στην εταιρεία Starbucks έχουν καταθέσει τα έγγραφα για τη συνδικαλιστική οργάνωση τους τελευταίους μήνες. Μέχρι σήμερα, 18 καταστήματα έχουν ψηφίσει για τη δημιουργία συνδικαλιστικών οργανώσεων στο πλαίσιο της Workers United, με μόνο ένα καφέ μέχρι στιγμής να καταψηφίζει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα