Έντονες διακυμάνσεις και καθοδική διάσπαση των τελευταίων στηρίξεων ήταν η εικόνα που επικράτησε σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και προσπάθησε δεν κατάφερε να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή άνοδο. Τελικά ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,32% στις 888,47 μονάδες, χάνοντας πλέον και τη στήριξη των 890 – 900 μονάδων.

Το κλείσιμο της αγοράς ήταν το αντίθετο από το άνοιγμα, καθώς τις πρώτες ώρες ο γενικός δείκτης βρέθηκε ακόμη και στις 915 μονάδες σημειώνοντας κέρδη έως 1,6%. Με μια διακύμανση όμως σχεδόν 3%, έκλεισε στο -1,32%, με την πλειονότητα των τίτλων να δέχεται ισχυρές πιέσεις.

Το “δώρο” του Τζερόμ Πάουελ

Όπως όλα δείχνουν το “δώρο” που έκανε χτες ο επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ στις αγορές, αποδείχθηκε βραχύβιο, αν και απέκλεισε το ενδεχόμενο η Fed να γίνει ακόμη πιο επιθετική στη σύσφιξη της πολιτικής. Τελικά δεν κάμφθηκαν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις των πολιτικών των κεντρικών τραπεζών στην παγκόσμια οικονομία, όπως φάνηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, η οποία μαρτυρά και την προσπάθεια πολλών χαρτοφυλακίων να έχουν μεγαλύτερη προστασία έναντι του κινδύνου. Ενδεικτικό είναι το ότι η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έχει φτάσει στα επίπεδα του 3,3%, από τα επίπεδα του 2% ένα χρόνο πριν.

Οι απώλειες και τα κέρδη των τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Quest έχασε 5,20%, με τις Εθνική, Jumbo, Μυτιληναίο και Λάμδα να κλείνουν με απώλειες που ξεπέρασαν το 3%. Σημαντικές απώλειες σημείωσαν οι Alpha Bank, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Πειραιώς ενώ στον αντίποδα, ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Coca Cola, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ. Η Βιοχάλκο έκλεισε στο +1,01% και η Motor Oil στο +3,27%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες