Ισχυρό παραμένει το τραπεζικό σύστημα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την νεότερη εποπτική έκθεση της Federal Reserve για τον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας, παρά την αυξημένη αβεβαιότητα και το γεωπολιτικό ρίσκο.

Η έκθεση της Fed προσφέρει μια υγιή εικόνα για την κατάσταση του εγχώριου τραπεζικού κλάδου επισημαίνοντας πως συνεχίζει να απολαμβάνει αυξημένης ρευστότητας και υψηλής κεφαλαιοποίησης σε ακόμη καλύτερα επίπεδα κατά το δεύτερο μισό του 2021.

Ωστόσο, υπάρχει και η προειδοποίηση πως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ο πόλεμος έχουν αυξήσει το πιθανό ρίσκο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αν και η άμεση έκθεση των αμερικανικών τραπεζών στη ρωσική αγορά είναι σχετικά περιορισμένη, υπάρχουν πολλοί κλάδοι που επιβαρύνουν την πορεία του τομέα. Μεταξύ των κινδύνων αναφέρεται η αστάθεια στις τιμές των commodities και το αυξημένο ρίσκο στο μέτωπο της κυβερνοασφάλειας.

H Fed επισημαίνει πως τα εποπτικά της όργανα θα παρακολουθούν στενά τις τράπεζες για να διαπιστώσουν πως διαχειρίζονται την αναταραχή που συνδέεται με τις γεωπολιτικές εντάσεις.

Η έκθεση κρούει επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για τις τράπεζες που προσφέρουν χρηματιστηριακές υπηρεσίες και συνδέονται με μεγάλα επενδυτικά fund, που έχουν μεγαλύτερη έκθεση σε ρίσκο. Ως παράδειγμα αναφέρονται οι επιπτώσεις που προέκυψαν από την κατάρρευση του Archegos Capital Management το 2021 που επιβάρυνε μια πλειάδα τραπεζών με δισεκατομμύρια δολάρια σε απώλειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή