Σε περικοπές των προσλήψεων ανακοίνωσε ότι προχωρά η Meta Platforms. Η κίνηση είναι μία από τις πολλές αλλαγές που κάνει η μητρική εταιρεία του Facebook μετά από μια περίοδο βραδύτερης από το συνηθισμένο ανάπτυξης.

«Επαναξιολογούμε τακτικά τα ταλέντα με τα οποία συνεργαζόμαστε σύμφωνα με τις επιχειρηματικές μας ανάγκες και υπό το φως των οδηγιών για τις δαπάνες αυτήν την περίοδο», ανέφερε η εκπρόσωπος της Meta, Αντρέα Μπίσλεϊ. Η εταιρεία πάντως εξακολουθεί να σχεδιάζει να αυξήσει το εργατικό δυναμικό της «εστιάζοντας στον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο», σύμφωνα με τη δήλωση της εκπροσώπου της εταιρείας.

Τι θα γίνει με απολύσεις

Η Meta δεν έχει επί του παρόντος σχέδια για απολύσεις, αλλά η επιβράδυνση των προσλήψεων σηματοδοτεί μια αντιστροφή από την επιθετική αύξηση του εργατικού δυναμικού κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2022. Στις 31 Μαρτίου, το προσωπικό της εταιρείας ήταν 77.805, αυξημένο κατά 28% σε ετήσια βάση με 5.800 καθαρές προσθήκες νέων εργαζομένων κατά το πρώτο τρίμηνο. Η εταιρεία σχεδιάζει να επιβραδύνει ή να σταματήσει τις προσλήψεις για τις περισσότερες θέσεις μεσαίου και ανώτερου επιπέδου και πρόσφατα διέκοψε επίσης την πρόσληψη μηχανικών χωρίς εμπειρία.

Η ανακοίνωση για το φρενάρισμα των προσλήψεων έρχεται μια εβδομάδα αφότου η Meta σημείωσε τη χαμηλότερη αύξηση των εσόδων της εδώ και χρόνια κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2022 ενώ τα κέρδη μειώθηκαν κατά 21% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως