Δολάριο: «Σκαρφάλωσε» σε υψηλό 20ετίας εν μέσω ανόδου των ομολόγων

Οι αποδόσεις των ομολόγων πλησιάζουν τα επίπεδα του 3,2% και το δολάριο επωφελείται από αυτή την εξέλιξη

Δολάριο: «Σκαρφάλωσε» σε υψηλό 20ετίας εν μέσω ανόδου των ομολόγων

Σε υψηλό δύο δεκαετιών σκαρφάλωσε τη Δευτέρα το δολάριο, ενώ το κινεζικό γουάν αποδυναμώθηκε κάτω από τα επίπεδα των 6,77 μετά από τα αδύναμα στοιχεία του εμπορικού κλάδου που παρουσίασε η Κίνα.

O τελευταίος ανοδικός γύρος του δολαρίου, που ξεκίνησε αφότου η Federal Reserve αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα, έπληξε και νομίσματα που είχαν προηγουμένως επιδείξει μια «ανοσία» σε ισχυρά ράλι ανόδου του δολαρίου, συμπεριλαμβανομένου του δολαρίου Αυστραλίας, του κινεζικού γουάν, ακόμη και των κρυπτονομισμάτων.

Έναντι βασικών νομισμάτων, το δολάριο ξεπέρασε τα επίπεδα των 104,19 τη Δευτέρα για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2002, επεκτείνοντας την άνοδό του κατά σχεδόν 9% φέτος.

Ο ρόλος των ομολόγων

«Ήταν μονόδρομος όλο το πρωί με τις αποδόσεις των ομολόγων να πλησιάζουν τα επίπεδα του 3,2% και το δολάριο να επωφελείται από αυτό», δήλωσε ένας trader σε ευρωπαϊκή τράπεζα στο Λονδίνο.

Οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση με τις αποδόσεις του δείκτη αναφοράς του 10ετούς να ωθούνται πάνω από το 3% επιτυγχάνοντας τον διπλασιασμό τους κατά τους τελευταίους δύο μήνες.

Το ευαίσθητο στην ανάπτυξη δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε 1% στα 0,6999 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο. Η στερλίνα και το δολάριο Νέας Ζηλανδίας υποχώρησαν σε χαμηλά 22 μηνών, ενώ το ευρώ και το γεν κινήθηκαν οριακά πάνω από τα χαμηλότερα επίπεδά τους.

Το γουάν της Κίνας επέκτεινε τις απώλειες για να κλείσει σε χαμηλό σχεδόν 19 μηνών, καθώς τα υποτονικά στοιχεία του Απριλίου για τις εμπορικές συναλλαγές της χώρας επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες της αγοράς ότι τα lockdown που προκλήθηκαν από την COVID-19 σε ολόκληρη τη χώρα επηρεάζουν την οικονομία.

Τα κρυπτονομίσματα έχουν χτυπηθεί από άλλα υψηλού ρίσκου περιουσιακά στοιχεία. Το Bitcoin είχε απώλειες το Σαββατοκύριακο και έπεσε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους στα 33.500 δολάρια, ενώ το ethet υποχώρησε κατά 4% την Κυριακή, στα 2.440 δολάρια.

Περισσότερα από Αγορές

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο