Με σημαντικές απώλειες κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, ακολουθώντας με τη σειρά τους το αρνητικό διεθνές κλίμα, καθώς πλέον έχουν αρχίσει να ενσωματώνουν το σενάριο της επιτάχυνσης της νομισματικής σύσφιγξης και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, λόγω του επίμονα υψηλού πληθωρισμού.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 1,9%, με τον κλάδο των ταξιδίων να χάνει 3,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 2,07% στις 7.232 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 1,75% στις 13.432 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 1,68% στις 6.153 μονάδες.

Η εικόνα των μετοχών

Σε επίπεδο τίτλων, η BioNTech σημειώνει κέρδη άνω του 1%, με την αγορά να αναμένει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η φαρμακοβιομηχανία έχει επωφεληθεί από τις πωλήσεις του εμβολίου για τον COVID που ανέπτυξε με την Pfizer.

ΕΚΤ και Ουκρανία

Την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να συναντηθούν προκειμένου να επεξεργαστούν ένα σχέδιο για το πώς θα διασφαλίσουν ότι οι χώρες που εξαρτώνται περισσότερο από τη ρωσική ενέργεια, όπως η περίκλειστη Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Τσεχία, μπορούν να αντιμετωπίσουν το προτεινόμενο εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς υπάρχουν φόβοι για δεκάδες νεκρούς μετά το χτύπημα σχολείου στην περιοχή Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία από ρωσικούς βομβαρδισμούς. Το Λουχάνσκ είναι μία από τις δύο περιοχές που αποτελούν το Ντονμπάς, όπου τα ρωσικά στρατεύματα εστιάζουν πλέον σε μεγάλο βαθμό τις επιθέσεις τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές