
Η Κίνα ανεβάζει πιο ψηλά τον πήχη της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης: υδροηλεκτρικό φράγμα ύψους 180 μέτρων πρόκειται να κατασκευαστεί με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης που ελέγχει εκσκαφείς, μπουλντόζες, φορτηγά και μπετονιέρες, καταργώντας την ανάγκη για χιλιάδες εργάτες.
Το νέο φράγμα στον ποταμό Γιανγκτσού, στο Υψίπεδο του Θιβέτ, θα κατασκευαστεί από διαδοχικά πετρώματα υλικών που μεταφέρονται και τοποθετούνται από μηχανήματα χωρίς χειριστές, γράφει η South China Morning Post.
Μελέτη που περιγράφει το σχέδιο δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο στην Επιθεώρηση του Πανεπιστημίου του Τσινγκούα, αναφέρει η εφημερίδα.

Η περιοχή όπου θα κατασκευαστεί το φράγμα σε φωτογραφία από την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Weibo
Το ρεκόρ
Εφόσον ολοκληρωθεί, το φράγμα θα είναι η ψηλότερη κατασκευή που έχει δημιουργηθεί με τρισδιάστατη εκτύπωση –σήμερα το ρεκόρ φέρεται να ανήκει σε ένα διώροφο κτήριο στο Ντουμπάι με ύψος 6 μέτρα.
Στο Γιανγκτσού, ένα κεντρικό σύστημα ΑΙ θα επιβλέπει μια γιγάντια γραμμή παραγωγής που ξεκινά με έναν στόλο ρομποτικών φορτηγών μεταφοράς υλικών. Ρομποτικά χωματουργικά μηχανήματα θα αποθέτουν τα υλικά στο εργοτάξιο στρώμα προς στρώμα, ενώ ρομποτικοί οδοστρωτήρες θα συμπιέζουν και θα σταθεροποιούν κάθε νέα στρώση.
Η τεχνητή νοημοσύνη
Η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει να προληφθούν ανθρώπινα λάθη, όπως οδοστρωτήρες που δεν κινούνται σε ευθεία γραμμή ή φορτηγά που παραδίδουν πρώτες ύλες σε λάθος σημεία, δήλωσε στην εφημερίδα ο Λιου Τιανιούν του Πανεπιστημίου του Τσινγκούα, επικεφαλής της μελέτης. Παράλληλα θα περιοριστεί ο κίνδυνος ατυχημάτων και τραυματισμών.
Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η κατασκευή του έργου θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για αξιοποίηση της τεχνολογίας σε άλλα κατασκευαστικά έργα όπως η οδοποιία.


Latest News

Διεθνής συνεργασία του «Δημόκριτου» με το ΙΕΕΕ για την Τεχνητή Νοημοσύνη
Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με στόχο την πιστοποίηση και την προώθηση της ηθικής στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο κίνδυνος εξάπλωσης του «Μεγάλου Αδελφού»
Η βιομετρική τεχνολογία είναι πολύτιμη, αλλά και επικίνδυνη. Το παράδειγμα της Κίνας και πώς μπορεί να βρεθεί η λεπτή ισορροπία ως προς τα βιομετρικά δεδομένα

Κορωνοϊός: Δυο μήνες πρόβλεψη για τις νέες μεταλλάξεις
Γενναία επιχορήγηση από τα Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν για ανάπτυξη αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης για τις μεταλλάξεις του κοροναϊού – Έρχονται προβλέψεις και για καινούρια παθογόνα

Στο Λαύριο ένας από τους 500 ισχυρότερους υπερυπολογιστές του κόσμου
Το σύστημα που θα εγκατασταθεί στο Λαύριο, κόστους 33 εκατ. ευρώ, θα προσφέρει υπολογιστική ισχύ 20 petaflops

Χρηματοδότηση από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» του προγράμματος «Δεδομένα για κοινό καλό»
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Στον... αυτόματο πιλότο οι μαζικές απολύσεις από τον Μασκ
Οι περισσότεροι από τους απολυμένους ήταν ωρομίσθιοι

Επιστήμη Δεδομένων και Τεχνητή Νοημοσύνη
Ρίχνοντας φως στις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στα «παρασκήνια της επιστήμης δεδομένων»

Στο στόχαστρο γίγαντες του λιανεμπορίου για χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου
Οι τρεις αλυσίδες που καταγγέλλονται λειτουργούν περίπου 800 καταστήματα, έχοντας τζίρο 25 δισ. δολαρίων Αυστραλίας

Ποια είναι τα 11 περιζήτητα επαγγέλματα στο περιβάλλον του metaverse
Στο νέο ρευστό καθεστώς, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών θα αποτελέσει το επίκεντρο των εξελίξεων στον χώρο της εργασίας

Οι αγορές συνεχίζονται και στο metaverse – Τι οραματίζεται ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ οραματίζεται ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους με παρουσία στο metaverse και εκεί να ξοδεύουν ο καθένας εκατοντάδες… πραγματικά δολάρια