Ανοδικά, αλλά και με αρκετή επιφυλακτικότητα, έκλεισε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, μακριά από τα υψηλά ημέρας των 877 μονάδων, καθώς οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο έβαλαν στοπ στην προσπάθεια μιας ισχυρής αντίδρασης. Έτσι, ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,21% στις 862,66 μονάδες με τον τζίρο στα 86 εκατ. ευρώ.

Σε δύσκολη θέση

Το ΧΑ παρέμεινε για ακόμη μία συνεδρίαση σε δύσκολη θέση, καθώς για να βελτιώσει την εικόνα του έπρεπε να ανακτήσει το επίπεδο των 872 μονάδων, κίνηση που αν και γίνεται ενδοσυνεδριακά, δεν συντηρείται μέχρι το κλείσιμο. Και όσο μένει κάτω από αυτό το επίπεδο, η συνέχεια της πτωτικής κίνησης είναι το πιθανότερο σενάριο, ειδικά όσο και το κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι εύθραυστο.

Έτσι, η σημερινή εικόνα σε καμία περίπτωση δεν έδειξε ότι κάτι άλλαξε σε μια αγορά που δέχεται αρκετές αρνητικές επιρροές από τις διεθνείς εξελίξεις, αναφέρει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, τονίζοντας επίσης ότι οι κινήσεις παραπέμπουν περισσότερο σε αξιοποίηση της διόρθωσης των αποτιμήσεων των χαρτοφυλακίων. Και αυτή η τακτική προφανώς θα επικρατήσει για όσο διάστημα οι διεθνείς αβεβαιότητες εξακολουθούν να επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα.

Αναταράξεις

Επίσης, οι κινήσεις ήταν επιλεκτικές και οι αγοραστές βρίσκονται σε διαδικασία μικρής έκθεσης σε πιθανούς κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν όσο οι κεντρικές τράπεζες βρίσκονται υπό την πίεση του ελέγχου του πληθωρισμού. Άλλωστε, ο δείκτης τιμών, ο οποίος στην Ελλάδα βρίσκεται σε διψήφια επίπεδα, θα αρχίσει να φαίνεται στα επόμενα τρίμηνα των αποτελεσμάτων, προκαλώντας νέες ανακατατάξεις χαρτοφυλακίων, άρα και αναταράξεις στην αγορά.

Σε επίπεδο τίτλων, η Βιοχάλκο ενισχύθηκε κατά 5,12%, με τον Σαράντη και την Quest να σημειώνουν κέρδη άνω του 2% και οι ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Titan, Ελληνικά Πετρέλαια και Πειραιώς άνοδο άνω του 1%. Από την άλλη, άνω του 1% ήταν η πτώση σε Alpha Bank, Jumbo και Εθνική. Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν και οι ΟΠΑΠ, Eurobank, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες