Ευκαιρία βελτίωσης των αποτιμήσεων των χαρτοφυλακίων τους βρίσκουν σήμερα αρκετοί δρώντες στη Λ. Αθηνών, καθώς η πρόσφατη πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου κατέστησε πιο ελκυστικές τις τιμές των εισηγμένων.

Με τις αγοραστικές κινήσεις να αυξάνονται σήμερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,29% στις 871,92 μονάδες με τον τζίρο πέριξ των 30 εκατ. ευρώ.

Η σημερινή εικόνα σε καμία περίπτωση δεν μαρτυρά αλλαγή του κλίματος σε μια αγορά που δέχεται αρκετές αρνητικές επιρροές από τις διεθνείς εξελίξεις, αναφέρει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, τονίζοντας επίσης ότι οι κινήσεις παραπέμπουν περισσότερο σε αξιοποίηση της διόρθωσης των αποτιμήσεων των χαρτοφυλακίων. Και αυτή η τακτική προφανώς θα επικρατήσει για όσο διάστημα οι διεθνείς αβεβαιότητες εξακολουθούν να επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα.

Κόστος

Και όχι μόνο το επενδυτικό κλίμα αλλά και τα μεγέθη των εισηγμένων, καθώς το ενεργειακό κόστος έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα. Και αυτό θα αρχίσει να φαίνεται στα επόμενα τρίμηνα των αποτελεσμάτων, προκαλώντας νέες ανακατατάξεις χαρτοφυλακίων, άρα και αναταράξεις στην αγορά. Να σημειωθεί πως η Ρωσία συνεισέφερε τα προηγούμενα χρόνια το 40%-45% της αξίας των εισροών φυσικού αερίου της Ελλάδας, ποσοστό που μειώθηκε στο 30% το πρώτο διάστημα του 2022  και σχεδόν στο 20% της αξίας των ελληνικών εισαγωγών πετρελαίου.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Βιοχάλκο σημειώνει κέρδη 6,33%, ο Σαράντης  είναι στο +4,48% και οι Quest, Eurobank, Titan, ΟΤΕ, Alpha Bank, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΠΑΠ ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Ελλάκτωρ, Εθνική, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες