Όταν συνδυάζει κανείς ένα σύμβολο όπως η βασίλισσα Ελισάβετ και ένα εικονικό προϊόν όπως η Barbie, το αποτέλεσμα είναι λογικό και επόμενο να προσελκύσει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού.

Πραγματικά, η συλλεκτική κούκλα Barbie με τη βασίλισσα της Αγγλίας, που δημιουργήθηκε με αφορμή την πλατινένια επέτειο από την άνοδο της στον θρόνο ξεπούλησε μέσα σε λίγα… δευτερόλεπτα στα επιλεγμένα καταστήματα που διατέθηκε. Και ήδη οι πρώτες κούκλες μεταπωλούνται μέσω eBay σε πολλαπλάσιες τιμές!

H αρχική τιμή της κούκλας που τέθηκε προς πώληση ήταν στα 95 στερλίνες. Σύμφωνα με τα καταστήματα John Lewis το διαθέσιμο στοκ εξαφανίστηκε κυριολεκτικά μέσα σε τρία δευτερόλεπτα! Γρήγορα όμως οι πρώτες Barbie-Βασίλισσες έκαναν την εμφάνιση τους προς μεταπώληση στην πλατφόρμα του eBay, όπου ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους είναι σφοδρός ανεβάζοντας κάθετα τις τιμές.

Οι προσφορές ξεκινούν από τις 200 στερλίνες, όμως φτάνουν έως και τις 700 αλλά και τις 1.000 στερλίνες, ήτοι πάνω από δέκα φορές σε σχέση με την αρχική τιμή.

Mattel/Reuters

Με το ενδιαφέρον να παραμένει ζωηρό, ειδικοί αναλυτές εκτιμούν πως η τιμή της συλλεκτικής Barbie που εμφανίζει την Ελισάβετ με ένα επίσημο λευκό φόρεμα, τα βασιλικά παράσημα, την γαλάζια βασιλική κορδέλα του πατέρα της, βασιλιά Γεωργίου και την περίφημη τιάρα της γιαγιάς της, βασίλισσας Μαρίας, την οποία φόρεσε στο γάμο της, σταδιακά θα φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Εξάλλου, κατασκευάστηκαν μόλις 20.000 κομμάτια.

Το αυξημένο ενδιαφέρον από τους συλλέκτες βασιλικών αναμνηστικών προϊόντων συνδέεται πιθανότατα και με τις έντονες φήμες για την επιβαρυμένη κατάσταση υγείας της 96χρονης βασίλισσας, που έχει πλέον περιορίσει αισθητά τις δημόσιες εμφανίσεις της.

Πάντως, η κατασκευάστρια Mattel υπονόησε πως δεδομένου ότι το στοκ έχει εξαντληθεί ενδεχομένως να προχωρήσει στην κατασκευή και διάθεση μερικών κομματιών ακόμη ενόψει των μεγάλων εορτασμών που θα λάβουν χώρα τον ερχόμενο μήνα στη Βρετανία με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων από την άνοδο της Ελισάβετ στο θρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus