Στην ευαισθητοποίηση, ναυτικών, αλιέων, κυβερνητών και πληρωμάτων σκαφών αναψυχής και ιστιοπλόων, σχετικά με την ανάγκη αυστηρής τήρησης των κανονισμών ασφάλειας στοχεύει η ενημερωτική εκστρατεία της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, της γνωστής μας HELMEPA.

«Η συνεχιζόμενη επανάληψη ατυχημάτων, σε συγκεκριμένες εργασίες ή και χώρους πάνω στα πλοία αλλά και σε μικρότερα σκάφη αναδεικνύει την ανάγκη για περαιτέρω στοχευμένη ενημέρωση ώστε να επικρατήσει ευρύτερα το πνεύμα ναυτικής ασφάλειας σε όλους τους ναυτιλλομένους» δηλώνει η Πρόεδρος της HELMEPA, Σεμίραμις Παληού.

Ήδη στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας, 180.000 κάτοικοι παράκτιων κοινοτήτων σε Ελλάδα και Κύπρο έχουν λάβει σχετική ενημέρωση, 1.800 Αξιωματικοί Ε.Ν.-Π.Ν-Λ.Σ. και ναυτιλιακά στελέχη συμμετείχαν σε 90 webinars και σεμινάρια προσομοίωσης στο Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο της HELMEPA.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα