Σταϊκούρας: Πρωταθλήτρια στις επενδύσεις η Ελλάδα

Τι απάντησε ο υπουργός Οικονομικών σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή

Σταϊκούρας: Πρωταθλήτρια στις επενδύσεις η Ελλάδα

«Η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε πριν λίγο στη δημοσιότητα καταγράφει για την επόμενη διετία για την χώρα μας εκτιμήσεις και προβλέψεις μια πολύ καλής δημοσιονομικής σταθερότητας» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο απάντησης σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Βιλιάρδου.

Διαβάστε επίσης – Σταϊκούρας για προβλέψεις Κομισιόν: Η ελληνική οικονομία επιδεικνύει ανθεκτικότητα

Ο υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε πως στην Έκθεση της ΕΕ καταγράφεται ότι «μειώνεται σημαντικά το δημόσιο χρέος. Συνεχίζει να μειώνεται η ανεργία. Η Ελλάδα θα έχει ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης υψηλότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και το 2022 και το 2023». Τόνισε ότι «οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πιο υψηλές και πιο θετικές, από τις σταθερά συντηρητικές εκτιμήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών».

Η Ελλάδα, είπε ο κ. Σταϊκούρας, θα είναι πρωταθλήτρια σε επενδύσεις μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών και το 2022 και το 2023, με διψήφιο ποσοστό το 2022» επισημαίνοντας ότι αυτά «δεν είναι στοιχεία της Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά είναι στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα από Οικονομία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο