Σταθερά σε θετικά εδάφη βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να δείχνει διαθέσεις να διαπεράσει ανοδικά τις 870 μονάδες, οι οποίες έχουν σταματήσει τους αγοραστές ήδη δύο φορές. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,86%, στις 866,81 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει τα 45 εκατ. ευρώ.

Ο τόνος στις αγορές διεθνώς δίνεται κατά μεγάλο ποσοστό από την αμερικανική αγορά, καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι πιθανόν να βλέπουμε την έναρξη μιας bear market ή το τέλος της bull market. Εάν επιβεβαιωθεί το αρνητικό σενάριο τότε δεν αποκλείεται να δούμε μια μεγάλη μετατόπιση κεφαλαίων, η οποία θα επηρεάσει όλες τις αγορές του πλανήτη, μαζί και το ελληνικό χρηματιστήριο.

Επιφυλάξεις

Μέχρι να ξεκαθαρίσει επομένως το τοπίο, είναι δύσκολο για πολλά χαρτοφυλάκια να αυξήσουν την έκθεση σε κίνδυνο, ειδικά σε μια αγορά όπως η ελληνική, όπου οι άμυνες είναι αδύναμες. Και μπορεί μέχρι στιγμής το ΧΑ να έχει «κρατήσει» χαρακτήρα, αλλά η πρόσφατη ιστορία του δεν περιποιεί εμπιστοσύνη για τους ξένους. Έτσι, ενώ υπάρχουν ανοδικές κινήσεις, αυτές περιορίζονται σε ένα μικρό χρονικό παράθυρο, ακόμη και λίγων ωρών.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Quest κερδίζει 4,20%, με τις Titan, ΟΠΑΠ, Alpha Bank και Εθνική να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη άνω του 2%. Θετικά κινούνται οι Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Eurobank, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ και Βιοχάλκο. Στον αντίποδα, η Πειραιώς και η ΓΕΚ Τέρνα σημειώνουν μικρές απώλειες, με τον ΟΤΕ να είναι στο -1,90%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών